Новини
20 Жовтня 2020
775

Американська ConocoPhillips купує сланцеву компанію Concho за $9,7 мільярда

Наразі галузь переживає складі часи – одні компанії банкрутують, а інші вдаються до злиттів

Американська нафтовидобувна компанія ConocoPhillips купує виробника сланцевої нафти Concho Resources за $9,7 млрд – уся сума буде виплачена акціями, про це йдеться в офіційному повідомленні компанії.

Акціонери Concho отримають по 1,46 акції ConocoPhillips за кожну свою акцію, премія у порівнянні з вартістю акцій Concho на торгах у п’ятницю, 16 жовтня, складе лише 1,5%.

“Хоча, як йдеться у заяві компаній, премія становить 15%, у порівнянні з ціною акцій 13 жовтня, тобто до того, як з’явилися чутки про злиття”, – зазначає видання. І додає, що угода зробить ConocoPhillips найбільшою незалежною нафтогазовою компанією в США з видобутком нафти 1,5 млн барелів на день.

Concho видобуває близько 320 тис. барелів на день. Збиток Concho у II склав $435 млн проти $97 млн ​​у той же період минулого року, акції компанії з початку року знизилися майже вдвічі. “Угода дозволить економити $500 млн на рік до 2022 року”, – йдеться у повідомленні.

Загалом така незначна премія й оплата всієї угоди акціями відбивають важку ситуацію в американській сланцевої галузі в цілому. Компанії важко переживають зниження цін на нафту з урахуванням того, що вартість видобутку такої нафти в США досить висока та рентабельна тільки при достатньо високих цінах.

З початку року декілька компаній вже збанкрутувало, інші вдаються до злиттів, щоб знизити витрати. Так, у кінці вересня про об’єднання оголосили два виробники сланцевої нафти – Devon Energy і WPX Energy, сума угоди склала $2,5 млрд, а у липні енергетична корпорація Chevron купила незалежного виробника нафти та газу Noble Energy за $13 млрд.

Раніше Investory News писали, що нафтові компанії в США почали зупиняти видобуток через низький попит і сховища, які регулярно заповнюються.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram