Новини
10 Січня 2022
728

Американець розпочав майнінг криптовалюти на електромобілі Tesla і заробляє $800 на місяць

Так він може втратити гарантію на електромобіль, але ризик виправданий

Власник Tesla Model 3 2018 року із Сан-Франциско Сірадж Равал переобладнав свій автомобіль для майнінгу ефіріуму (Ethereum). Про це він розповів у інтерв’ю CNBC.

Він помістив у багажник Tesla кластер графічних процесорів, що живляться від батареї електромобіля, і запустив безплатне програмне забезпечення для майнінгу на своєму Apple Mac mini M1, під’єднавши його до 12-вольтової розетки в приладовій панелі.

Сірадж розповів CNBC, що через свої дії він може втратити гарантію на електромобіль, але, на його думку, ризик виправданий: коли ціна ефіріуму досягла максимуму у 2021 році, він заробляв до $800 на місяць.

Видання зазначає, що він не перший криптоентузіаст, який узявся майнити токени за допомогою електромобіля, — у 2018 році про аналогічний проєкт розповів автодилер Кріс Алессі. Він підключав до електромережі своєї Tesla Model S ASIC-систему Bitmain Antminer S9 для майнінгу біткоїнів. Крім того, він розміщував у мережі сторінку з майнінговим скриптом і відкривав її у веббраузері бортового комп’ютера електромобіля, використовуючи ресурси для видобутку криптовалюти Monero.

Сірадж з’ясував, що для нього найприбутковішим варіантом виявилося використання кластера із п’яти графічних процесорів, підключених до мережі, від якої живиться електродвигун.

Він підрахував, що повна зарядка батареї коштує $10–15 і потребує в середньому раз на 1,5 тижня, тобто на місяць на зарядку йде від $30 до $60. Графічні процесори він купує на eBay та запускає майнінг приблизно на 20 годин на день.

Вартість криптовалюти може дуже коливатися, тому Раваль використовує допоміжні фінансові інструменти. Наприклад, видобуті токени він переказує на особовий рахунок з річним доходом 23% і ніколи не змінює активи на долари, щоб заощадження продовжували зростати.

З огляду на всі ці заходи протягом 2021 року Раваль заробляв на майнінгу від $400 до $800 на місяць — він приносив йому прибуток навіть у період криптовалютної кризи.

Нагадаємо, компанія з майнінгу біткоїнів Stronghold Digital Mining придбала збиткову вугільну електростанцію Scrubgrass в Пенсільванії.

Тим часом Євросоюз може заборонити майнінг криптовалют на алгоритмі Proof-of-Work. Видобуток цифрових грошей утримує регіон від досягнення цілей Паризької угоди щодо зміни клімату.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram