Новини
22 Березня 2021
1 043

Amazon став найбільшим рітейлером одягу у США

Минулого року компанія збільшила продажі на 15%

Американський онлайн-рітейлер Amazon 2020 року перевершив Walmart та став найбільшим продавцем взуття та одягу у США, повідомляє MarketWatch.

У 2020 році продажі одягу й взуття на Amazon.com виросли на 15% — до $41 млрд. Таким чином частка рітелейра в продажу одягу та взуття у США становить 11-12%, в онлайн-продажах у цій категорії товарів вона досягає 34-35%.

Прогнозується, що 2021 року продажі одягу та взуття на Amazon перевищать $45 млрд. Таким чином, зростання продажів складе лише 10%, оскільки покупці знову почнуть ходить до магазинів після активної вакцинації від COVID-19.

Очікується, що онлайн продажі одягу та взуття в поточному році залишаться на рівні 2020 року, проте перевищать доковідні обсяги.

Оборот Amazon в усіх категоріях, за винятком мережі супермаркетів Whole Foods Market, 2020 року склав $290 млрд, що на $9 млрд більше, якщо порівнювати з попереднім роком.

На другому місці після Amazon розташовується Walmart, яка минулого тижня повідомила, що найняла дизайнера Брендона Максвелла на пост креативного директора двох власних брендів компанії.

Лише шість інших американських компаній у рік продають текстильну продукцію на суму понад $10 млрд. Серед них — TJX Cos, Macy’s Inc., Target Corp; Kohl’s Corp., Gap Inc. та Ross Stores Inc.

Згідно Adobe Digital Economy Index, 2020 року онлайн-торгівля у США виросла на $183 млрд завдяки пандемії. Adobe прогнозує, що поточного року обсяг онлайн-торгівлі у США складе $850-930 млрд, а у 2022-му вперше перевищить $1 трлн.

Нагадаємо, Amazon виплатить понад $61 млн водіям, що доставляють онлайн-замовлення. Це “чайові”, які приховували від працівників протягом двох з половиною років.

Пропонуємо ознайомитися з історією створення та розвитку компанії Amazon та дізнатися про її шлях від продажу книжок до найдорожчої компанії світу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram