Новини
20 Липня 2020
1 001

Amazon представила розумний візок Dash Cart

Відсканувати й оплатити продукти можна буде без допомоги персоналу

Компанія Amazon представила візок Dash Cart, з допомогою якого можна буде сканувати й оплачувати товари в магазині без допомоги персоналу, про це йдеться у повідомленні на сайті компанії.

“Такі візки працюватимуть в продуктовому магазині Amazon в Лос-Анджелесі, відкриття якого заплановано вже цього року”, – йдеться у повідомленні.

Додається,  що Dash Carts використовує безготівкову технологію Just Walk Out, яка працює в магазинах Amazon Go з 2018 року.

Як це працює. При вході до магазину користувачі сканують QR-код, що розташований в додатку Amazon для смартфона. Розумний візок невеликий – з його допомогою можна придбати продукти, що помістяться тільки в один або два пакети.

Камери Dash Cart використовують комп’ютерний зір для ідентифікації товарів, вміщених у візок. Також фіксується вага продуктів. Для зважування та оцінки овочів або фруктів потрібно ввести чотиризначний код товару на дисплеї.

Після вибору продуктів покупці виходять через зону Dash Cart. Оплата здійснюється за допомогою банківської карти, що пов’язана з обліковим записом Amazon. Кошик також оснащено купонним сканером, який враховує знижки.

Раніше Investory News писали, що Amazon запустила продаж технологій для безкасових магазинів іншим ритейлерам і назвала її Just Walk Out.

Загалом ритейлер відкрив свій перший магазин без кас Amazon Go у січні 2018 року. Щоб зайти в магазин, покупці повинні відкрити програму Amazon і просканувати QR-код, приклавши смартфон до турнікета.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram