Новини
10 Вересня 2021
668

Amazon повністю оплатить навчання в університетах своїм співробітникам

Претенденти своєю чергою повинні пропрацювати в компанії не менше 90 днів

Amazon запропонувала оплатити навчання для більш ніж 750 тис. своїх співробітників у США, які захочуть отримати ступінь бакалавра в університетах і коледжах. Компанія візьме на себе витрати на книги та навчання протягом чотирьох років для співробітників із погодинною оплатою праці, які працюють у компанії понад три місяці, повідомляє The Wall Street Journal.

За період пандемії Amazon прийняла на роботу 400 тис. осіб і зараз прагне скоротити плинність кадрів. У майбутньому компанія планує залучити десятки тисяч нових співробітників, які працюватимуть у центрах виконання замовлень і мережі доставки.

Програма чотирирічного навчання буде запущена в січні 2022 року. Співробітники зможуть відвідувати очні або онлайн-курси, в залежності від їх переваг, сказав представник ритейлера. Він додав, що ті, хто працюють по 20 годин на тиждень (неповний робочий день), також отримають право на допомогу для коледжу, але ритейлер буде оплачувати їм тільки 50% таких витрат. Назви конкретних навчальних закладів не наводяться.

Також за кошти, надані Amazon можна буде купити підручники, отримати ступінь молодшого спеціаліста, завершити програму середньої школи або отримати сертифікат з англійської мови. Раніше компанія оплачувала 95% витрат на програми сертифікації та не пропонувала чотирирічне навчання.

В Amazon зазначили, що програми навчання і підвищення кваліфікації, ймовірно, обійдуться їй в $1,2 млрд до 2025 року.

Представники ритейлера додали, що якщо співробітник звільниться в середині програми або незабаром після її завершення, то плату за навчання повертати не доведеться.

Влітку 2021 року про програми з безплатного навчання в коледжі для співробітників оголосили дві найбільші роздрібні мережі США: Walmart і Target.

Investory News раніше писали, що Amazon тестує автономні роботи, які здатні переносити предмети з мінімальним втручанням з боку людини.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram