Новини
8 Лютого 2022
692

Amazon підніме максимальну базову зарплату зі $160 тисяч до $350 тисяч на рік

Наприкінці минулого року техногігант налічував 1,6 мільйона співробітників у світі

Amazon вирішила більш ніж удвічі збільшити максимальний розмір базової зарплати співробітників — зі $160 тис. до $350 тис., пише Bloomberg. Також компанія збільшить зарплатну вилку для більшості посад у всьому світі та змінить терміни нарахування акцій, щоб зробити їх відповідним до підвищення по службі.

“Минулого року ринок праці був особливо конкурентним, і після ретельного аналізу різних варіантів, зваживши економіку нашого бізнесу та необхідність залишатися конкурентоспроможними для залучення та утримання найкращих талантів, ми вирішили значно збільшити рівень компенсацій, якщо порівняти зі звичайним роком”, — цитує видання службову записку.

Amazon, як і багато інших великих компаній, останнім часом зазнає труднощів із наймом і утриманням працівників, зазначає агенція. Плинність кадрів в Amazon досягла кризового рівня — минулого року компанію залишили рекордні 50 віцепрезидентів.

На кінець 2021 року гігант електронної комерції налічував 1,6 млн співробітників у всьому світі, зокрема складських працівників з погодинною оплатою та офісний персонал. Раніше складським працівникам Amazon платив менш як $15 за годину, проте у вересні 2021 року підвищив їхню зарплату до $18 за годину.

У вересні Amazon запропонувала оплатити навчання більш ніж 750 тис. своїх співробітників у США, які захочуть отримати ступінь бакалавра в університетах та коледжах. Компанія погодилася взяти на себе витрати на книги та навчання протягом чотирьох років для співробітників з погодинною оплатою праці, які працюють у компанії понад три місяці.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram