Новини
10 Червня 2022
616

Amazon допоміг Україні зберегти 10 петабайтів даних

Після нападу рф важливі дані міністерств та компаній було перенесено до “хмар”


Amazon Web Services допомогла українським міністерствам та підприємствам перенести на безпечні сервери понад 10 петабайтів даних — від земельного реєстру та банківської інформації до університетських навчальних програм, повідомляє сайт компанії.

Раніше українське законодавство вимагало, щоби чутлива інформація зберігалася на серверах, фізично розташованих в Україні. Але незадовго до російського вторгнення Верховна Рада ухвалила закон, дозволивши уряду розміщувати інформацію на серверах хмар.

AWS пише, що вона однією з перших відгукнулася на прохання України допомогти з міграцією даних.

Інформацію вивозили у спеціальних “валізах” AWS Snowball, які прибули в Україну в неділю, на третій день повномасштабної війни.

З того часу AWS забезпечив міграцію до “хмар” чутливої ​​інформації 27 українських міністерств, а також десятків освітніх закладів та приватних компаній. Наразі триває 61 міграція державних даних з України та очікується, що їх буде ще більше.

“AWS вважає за честь працювати разом з українським урядом та іншими приватними та громадськими організаціями для підтримки народу України. Ми продовжуватимемо надавати допомогу та ділитися нашими технічними знаннями та послугами з тими, хто їх потребує”, — заявили в компанії.

Нагадаємо, що штучний інтелект створив NFT колекцію мистецтва для допомоги Україні. MINT FOR UKRAINE — найбільша в історії добірка — мільйон екземплярів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram