Новини
17 Жовтня 2020
876

Alphabet за допомогою роботів вивчатиме врожай

Безпілотний електричний “жук” їздитиме полями й оглядатиме стан рослин

Alphabet, “материнська” компанія Google, нещодавно опублікувала перший знімок останнього досягнення своєї лабораторії – безпілотного електричного “жука”, завдання якого їздити полями й оглядати стан рослин, повідомляє Tech Crunch.

Причиною створення робота був невтішний висновок команди Alphabet: зусилля з оцифрування сільського господарства не дали очікуваних високих результатів, тим часом потреба у стійкому виробництві сільгосппродуктів все більше зростає.

Апарати – це основна частина проєкту під назвою Mineral. “Пристрій, що нагадує візок, який пересувається по міжряддях, визначає координати рослини за допомогою GPS і потім збирає дані, включаючи висоту рослин, розмір фруктів і листя, а також погодні умови та стан ґрунту”, – зазначає видання.

І додає, що так фермери можуть швидко виявити проблеми культур і зробити точний прогноз врожаю.

Завдяки обробці великого обсягу даних, зібраних з дозволом до окремого стручка або ягідки, проєкт допоможе вводити в обіг нові сільгоспкультури, стійкі до наслідків глобального потепління, й скоротити потреби у пестицидах, поливі та добривах за тієї ж урожайності.

Наразі в проєкті Mineral беруть участь виробники з Південної Африки, Аргентини, Канади й США.

Нагадаємо, на початку вересня онлайн-ритейлер Amazon отримав дозвіл Федерального управління цивільної авіації США (FAA) використовувати безпілотники для доставки посилок клієнтам. Дозвіл видано для сервісу компанії Prime Air.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram