Новини
30 Серпня 2021
804

Alibaba звільнила десять осіб через великий скандал

Компанія дотримується жорсткої політики щодо витоку інформації

Китайський IT-гігант Alibaba Group Holding Ltd. звільнив 10 співробітників за оприлюднення історії однієї зі співробітниць, яка поділилася інформацією щодо домагання зі сторони колишнього начальника, повідомляє Bloomberg. 

Минулого тижня Alibaba оголосила на внутрішньому форумі, що звільнила групу співробітників за те, що вони зробили репост запису з внутрішнього форуму, ставши джерелом витоку інформації.

“В Alibaba діє дуже сувора політика, яка забороняє розкривати дані, розміщені в особистих облікових записах співробітників на внутрішній платформі. Всього нею користуються 250 тис. співробітників як самої компанії Alibaba, так і багато співробітників фінтех-гіганта Ant Group Co”, — зазначає видання.

У минулому вже були прецеденти, коли компанія звільняла своїх службовців за витік інформації.

Подібний скандал стався минулого тижня, коли Alibaba оголосила про звільнення 10 осіб за те, що вони зробили репост запису, опублікованого на внутрішньому форумі колегою, на прізвище Чжоу, яка звинуватила свого ексдиректора у домаганнях. Співробітники опублікували в мережі знімки екрану з постом жінки, які опинилися у відкритому доступі. Ще троє отримали догану за недоречні коментарі на публічних форумах.

Чжоу була змушена поскаржитися публічно, не добившись прогресу своїми скаргами протягом двох тижнів, коли вона зверталася безпосередньо до керівництва та персоналу компанії. “Тепер її скарга може привернути увагу до реального становища жінок у корпоративній структурі Китаю: їх часто ігнорують або змушують брати участь у ритуалах, в яких за традицією головна роль належить чоловікам, таких як випивка з клієнтами, а потім відмахуються від них, якщо вони повідомляють про жорстоке поводження з ними”, — йдеться у повідомлення.

Розповідь Чжоу стала “вірусною” та перетворила китайську компанію у символ зловживань на роботі, які широко поширені в китайських технологічних компаніях.

Alibaba звільнила директора, якого було звинувачено та прийняла відставку двох керівників вищої ланки, вже після того, як скандал розгорівся.

Головний виконавчий директор Alibaba Даніель Чжан визнав, що розгляд звинувачень в його компанії був “принизливим”, а Чжоу викликала до себе широке співчуття. Проте у компанії не було іншого вибору, окрім як звільнити десять співробітників, тому що вони порушили занадто строгі правила щодо контенту, розміщеного на внутрішньому форумі.

Цілком можливо, що даний інцидент приверне до себе підвищену увагу уряду країни, що вже почав розбиратися з цілою низкою різних проблем, починаючи від експлуатації та монополізму до зловживань щодо низькооплачуваних співробітників.

Нагадаємо, акції Alibaba підскочили на 8% після рекордного штрафу в історії КНР. Компанію звинуватили в порушенні прав продавців і завданню шкоди споживачам.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram