Новини
21 Листопада 2019
870

Alibaba залучила менше, ніж сподівалася, у ході найбільшого лістинга в Гонконзі

Компанії вдалося залучити близько 88 мільярдів гонконгських доларів

Інтернет-гігант Alibaba провів найбільше для фондової біржі Гонконгу розміщення за останні дев’ять років. Компанії вдалося залучити близько 88 млрд гонконгських доларів ($11,2 млрд), про це йдеться у повідомленні на сайті компанії.

Зазначається, що Alibaba розмістила 500 млн акцій за ціною 176 гонконгських доларів за папір. “Це на 2,9% нижче ціни останнього закриття торгів американськими депозитарними розписками (ADR) Alibaba в Нью-Йорку. Одна ADR, яка відповідає восьми звичайним акціям компанії, ввечері у вівторок коштувала $182,25”, – йдеться у повідомленні.

За інформацією Bloomberg, з 500 млн акцій для роздрібних інвесторів буде зарезервовано 50 млн, або 10% загальної пропозиції. “Крім того, передбачений опціон на дорозміщення ще 75 млн паперів, у разі реалізації якого загальний обсяг розміщення досягне $12,9 млрд”, – пише видання.

І додає, що розміщення в Гонконзі дозволить Alibaba бути ближчим до китайського ринку. У 2014 році компанія провела найбільше IPO у світовій історії, залучивши $25 млрд, проте не на батьківщині, а у Нью-Йорку.

Передбачається, що торги цінними паперами на біржі розпочнуться 26 листопада.

Загалом Alibaba планує направити залучені в ході лістингу кошти на розвиток сервісу онлайн-доставки їжі Ele.me і туристичного онлайн-сервісу Fliggy.

“Компанія також має намір нарощувати інвестиції в одну з найбільших в Китаї онлайн-Тб Youku, також активніше інвестувати у сферу хмарних обчислень і машинного навчання”, – йдеться у повідомленні.

Наразі Alibaba володіє найбільшими в Китаї платформами електронної комерції, враховуючи найпопулярнішу з них – Taobao. Загалом на Alibaba припадає 80% обороту електронної торгівлі в країні.

Нагадаємо, наприкінці вересня інтернет-гігант Alibaba Group завершив угоду, оголошену понад півтора року тому, щодо придбання 33%-ої частки компанії Ant Financial. Наразі домовленості щодо розподілу прибутку припинені й Ant Financial перестане виплачувати Alibaba 37,5% прибутку до оподаткування.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram