Новини
15 Листопада 2019
1 033

Alibaba підтвердила плани лістинга в Гонконзі

Торги цінними паперами на біржі почнуться з 26 листопада, розміщення яких дозволить залучити $13,8 мільярда

Китайський гігант інтернет-торгівлі Alibaba Group Holding підтвердив плани проведення вторинного лістинга на Гонконгській фондовій біржі. Розміщення дозволить залучити близько $13,8 млрд, повідомляє Reuters з посиланням на офіційну заяву компанії.

Повідомляється, що акції Alibaba будуть в обігу на основному майданчику біржі під торговим кодом “9988” (дев’ятка і вісімка вважаються сприятливими числами в традиційній китайській нумерології).

В цілому планується випустити 500 млн звичайних акцій з 15%-им додатковим опціоном. Вартість кожної акції для роздрібних інвесторів визначена на максимальному рівні в 188 гонконгських доларів ($24).

Ціна пропозиції для міжнародних інституціональних інвесторів стане відома до 20 листопада і може бути трохи вище, зазначила компанія. Передбачається, що торги цінними паперами на біржі почнуться з 26 листопада.

Нинішній лістинг обіцяє стати найбільшим в Гонконзі за останні дев’ять років. Він надасть потужний імпульс місцевому торговому майданчику на фоні економічних потрясінь, викликаних тривалими масовими протестами та заворушеннями. Alibaba уточнила, що її американські депозитарні розписки продовжать бути в обігу на фондовій біржі Нью-Йорка.

Нагадаємо, у перші півтори години “Дня холостяка” — найбільшого фестивалю розпродажу у Китаї, що заснований мільярдером Джеком Ма, компанія Alibaba продала товарів на рекордні 114 млрд юанів ($16,3 млрд). За добу — $30,7 млрд.

Як відомо, цього року Forbes назвав мільярдера Джек Ма, засновника та колишнього главу компанії Alibaba,  найбагатшим бізнесменом Китаю, його статки на момент складання рейтингу було оцінено у $38,2 млрд.

Варто також загадати, що індійський мільярдер Мукеш Амбані планує створити новий холдинг електронної комерції на кшталт китайської Alibab, вклавши $24 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram