Новини
8 Листопада 2019
1 031

Alibaba може залучити $15 мільярдів на біржі Гонконгу

Ймовірно компанія оголосить про плани розміщення акцій на наступному тижні

Китайська інтернет-компанія Alibaba може отримати в результаті розміщення акцій на біржі Гонконгу $10-15 млрд — це майже до двох разів менше від первісної мети в $20 млрд, пише Bloomberg з посиланням на джерела.

Як зазначив один із джерел, обсяг залучених коштів може значно змінюватися в залежності від ринкового настрою. Інше джерело повідомило, що компанія має намір зустрітися з комітетом фондової біржі Гонконгу (HKSE) з лістинга вже на наступному тижні.

Як пише видання, компанія може оголосити про плани розміщення акцій на наступному тижні.

У серпні Alibaba заявила, що відклала лістинг на біржі Гонконгу через протести в місті. Однак передбачалося, що в жовтні компанія може повернутися до цих планів.

У червні Alibaba в конфіденційному порядку подала заявку на лістинг на біржі Гонконгу. У жовтні з’явилася інформація, що компанія планує отримати схвалення лістингу у регулятора Гонконгу незабаром після 11 листопада і може розмістити свої акції в кінці листопада або на початку грудня поточного року.

Як відомо, у 2014 р. компанія виручила рекордні $25 млрд після первинного розміщення акцій (IPO) на Нью-Йоркській фондовій біржі.

Нагадаємо, Alibaba Group Holding Ltd завершив угоду, оголошену понад півтора року тому, щодо придбання 33%-ої частки компанії Ant Financial (Ant Small and Micro Financial Services Group).

Як відомо, індійський мільярдер Мукеш Амбані планує створити новий холдинг електронної комерції на кшталт китайської Alibab, вклавши $24 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram