Новини
13 Листопада 2019
751

Alibaba готується почати продаж акцій на рекордні $15 мільярдів

Такий масштабний лістинг дасть потужний імпульс місцевій фондовій біржі на фоні економічних потрясінь

Фото: Marco Verch/Flickr

Комітет фондової біржі Гонконгу з лістинга схвалив розміщення акцій китайського гіганта інтернет-торгівлі Alibaba Group Holding на суму до $15 млрд, повідомляє Reuters з посиланням на джерела, знайомі з процесом переговорів.

За даними агенції, відсьогодні компанія починає тижневе роуд-шоу для залучення інвесторів. Очікується, що ціна на акції буде визначена 20 листопада, а торги цінними паперами на біржі почнуться після 25 листопада.

“Лістинг Alibaba обіцяє бути популярним серед гонконгських інвесторів, оскільки мова йде про добре відому компанію у сфері електронної торгівлі, чиї акції успішно звертаються на Нью-йоркській фондовій біржі з моменту розміщення там у 2014 р.”, – зазначив голова Гонконгської асоціації учасників ринку цінних паперів Гордон Цуй.

За його словами, нинішній вторинний лістинг дасть можливість не тільки гонконгським інвесторіам, але й учасникам ринку в материковому Китаї інвестувати в компанію через діючий механізм перехресних торгів біржі Гонконгу з майданчиками Шанхая та Шеньчженя.

На думку аналітиків, такий масштабний лістинг дасть потужний імпульс місцевій фондовій біржі на фоні економічних потрясінь, викликаних тривалими масовими заворушеннями.

У 2014 р. Alibaba, чия штаб-квартира знаходиться в Гуанчжоу (Східний Китай), привернула рекордні $25 млрд після первинного публічного розміщення акцій (IPO) в Нью-Йорку. Експерти оцінюють обсяг вторинного лістинга в суму від $10 до $15 млрд.

Плани розміщення були підтверджені слідом за успішним масовим розпродажем, який китайський гігант інтернет-комерції провів на своїх майданчиках 11 листопада з нагоди так званого Дня холостяка. В ході цієї акції оборот продажів за добу досяг $38,4 млрд. А за перші дві години — $16,3 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram