Соцмережі
21 Січня 2020
790

Алекс Ліссітса: “Зелена революція” на фінансовому ринку

Ларрі Фінк закликає вкладати в екологію

У світі існує багато різного роду фінансових організацій і фондів з управління. А є BlackRock (має в управлінні понад 6 трильйонів доларів США).

BlackRock, по суті, гігант у світі управління активами, а CEO фонду Ларрі Фінк є лідером серед усіх гендиректорів нашої планети.

Кожного року він звертається зі своїм листом до світової спільноти, в якому зазначає основні тенденції та основні напрямки, які, на його думку, впливатимуть на фінансовий рік.

Прочитавши цей лист, мені здалося, що за комп’ютером сидів не найпотужніший фінансовий магнат, а сиділа Грета Тунберг, адже цьогорічний його лист настільки прив’язаний до питань екології, до питань захисту довкілля, до питань збереження планети Земля і попередженням змін клімату, що я думаю, цьому листу міг би позаздрити будь-який зелений активіст.

Про що ж написав Ларрі Фінк?

Він говорить про те, що на сьогодні питання збереження екології, самої планети є вже набагато важливішими, ніж фінансові здобутки. І в довгостроковій та середньостроковій перспективах інвестиції саме в ті компанії, які допомагають зберегти планету, які користуються зеленими технологіями, які не шкодять довкіллю, будуть швидко окуповуватися. Я би порадив уже зараз усім звернути увагу якраз на «зелені» бонди, «зелені» кредити, «зелені» інвестиції.

Що це значить для фінансового світу?

Починається своєрідна «зелена революція» у світовій фінансовій системі, адже слово CEO BlackRock Ларрі Фінк має надзвичайну вагу для всього, що відбувається і на фондовому, і на фінансовому глобальних ринках.

Можна очікувати, що у майбутньому, дійсно, «зелені» інвестиції будуть стояти на першому місці і традиційним компаніям, які до цього часу були улюбленцями фінансових установ, можливо, доведеться повністю змінити свій напрямок.

Що це означає для нас з вами?

Для нас з вами починається дійсно серйозне переосмислення цінностей, як життєвих так і фінансових, щоб звести до мінімуму ті небезпеки, які несе зміна клімату.

Успіху усім нам!

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram