Соцмережі
30 Березня 2020
958

Алекс Ліссітса: Здорова конкуренція необхідна

Україна має купу переваг щоб достойно конкурувати на зовнішніх ринках

Коли я повернувся із Німеччини до України у 2005 році, тут якраз точилася смертельна дискусія з приводу вступу України до СОТ. Велика кількість «експертів» та «знавців ринку» пророкували швидку загибель українського села і навалу імпортних товарів на поличках магазинів, бо ми не готові до глобальної конкуренції і кляті європейці завалять нас дешевою ковбасою і сиром, а весь АПК за рік згине.

Нічого цього не відбулося. Український агробізнес швидко адаптувався до високої конкуренції на ринку і почав сам масовано експортувати. 📈 Рекорд минулого року по агроекспорту частково також пов’язаний з вступом України до СОТ. 📈 Він дозволив нам безмитно завозити високотехнологічні засоби виробництва такі як ЗЗР, техніку та насіння, що сприяло безпрецедентному підвищенню продуктивності в агросекторі.

Конкуренція дає можливість для креативного розвитку ідей та бізнесів. Україні немає чого боятися конкурентів ззовні, нам можна боятися лише самих себе. Нам треба відкриватися і далі виходити на нові зовнішні ринки.

У нас є сила-силенна конкурентних переваг. Таких як якісна робоча сила, прекрасне географічне розташування і тп.

Лише глобальна конкуренція допоможе Україні вибратися з болота, в якому ми топчемося 30 років. Це буде наш місток на інший, світлий і прогресуючий берег.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

 

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram