Соцмережі
16 Листопада 2020
965

Алекс Ліссітса: Нові тенденції харчування в Європі

Замість ланчу у ресторані — “meal prepping”

(мовою оригіналу)

У Європі виробники харчових продуктів та представники торговельних мереж обговорюють нову тенденцію — «meal prepping».
Про що мова?
Мова про підготовку харчових продуктів для споживання під час обідньої перерви. По суті, обід у ланч-боксі. Думаю, українці здивуються, запитавши, що ж тут нового?
Для Європи це, дійсно, нова тенденція. Бо європейці в обідню перерву звикли харчуватися або в кафетеріях, або в ресторанах, або на вулиці купувати їжу. Як виняток, хтось, може, і ходив з судочками та термосами, розігрівав кашу з котлетою, але, повторюсь, це поодинокі випадки.
Ланч для європейців — це неформальне спілкування з колегами, зустріч з партнерами. Та коронакриза все змінила. Спочатку були закриті заклади харчування, потім багато людей побоювалися виходити у ресторани, чи купувати їжу на вулиці. Друга ж хвиля локдауну у Європі свідчить про те, що, насправді, тенденція «meal prepping» набере обертів, а європейським ресторанам у майбутньому буде складно «взяти» клієнтів, які перейдуть на споживання заготовлених обідів .
Окрім рестораторів, суттєві втрати матиме і виробництво харчових продуктів.
Що це означає для України?
Практично нічого. Адже переважна більшість українців і так давно з судочками ходить на обід. І виняток у нас, це — великі міста, де останніми роками почалася простежуватися тенденція ланчу у закладах харчування.
Але у мене виникає питання, як виживатимуть ресторани, кафе і чи зможе переробна індустрія пережити цю кризу?  Питання важливе та складне і відповіді на нього поки нема.

👉 У Європі виробники харчових продуктів та представники торговельних мереж обговорюють нову тенденцію — «meal…

Опубликовано Alex Lissitsa Воскресенье, 15 ноября 2020 г.

 

 

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

 

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram