Новини
4 Серпня 2020
1 330

Актор Двейн Джонсон викупив лігу американського футболу за $15 мільйонів

XFL опинилася на межі банкрутства, у зв’язку з чим її планувалося виставити на аукціон

Актор, спортсмен, музикант і співак разом з компанією RedBird Capital Джеррі Кардинале придбали лігу американського футболу Xtreme Football League (XFL), заплативши за угоду $15 млн, повідомляє Sportico.

Зазначається, що за сукупністю причин XFL опинилася на межі банкрутства, у зв’язку з чим лігу планувалося виставити на аукціон. Однак за декілька годин до цього Джонсон разом із партнерами змогли її викупити.

“Інших осіб і компаній, які б бажали стати власниками XFL, не було”, – йдеться у повідомленні. Очікується, що всі формальності остаточно повинні бути узгоджені 21 серпня.

Компанія RedBird раніше вже проявила себе у спорті, зробивши ряд інвестицій, пов’язаних, у тому числі, з Національною футбольною лігою (НФЛ, головний дивізіон американського футболу) та її гравцями.

Угоду з натхненням сприйняв президент Xtreme  League Джеффрі Поллак, підтвердженням чого є його слова про те, що він “не міг уявити кращого результату для XFL”.

Важка фінансова ситуація XFL посилилася пандемією COVID-19, через яку було скасовано частину сезону, на який покладалися великі надії у зв’язку з підписанням угоди про мовлення з FOX. На фоні зриву планів XFL і вирішила оголосити про банкрутство.

Зазначається, що придбання XFL надасть групі можливість вибрати інтелектуальну власність для розважальних заходів у реальному часі для подальшого розширення спортивних й інших подій, а також оригінальних розважальних програм.

XFL, що є однією з ліг американського футболу, була утворена у 2001 році у партнерстві з NBC, але проєкт згорнули після першого ж сезону. У 2018 році було перезавантаження, за два роки в лізі брали участь вісім команд.

У світі спорту 48-річний Двейн Джонсон відомий як успішний рестлер. Зокрема, він є восьмиразовим чемпіоном за версією (рестлінг-компанії) WWE у важкій вазі. Однак його пов’язують і з американським футболом, коли він грав в університеті Майамі, а також у Канадської футбольній лізі.

Нагадаємо, минулого року за версією журналу Forbes  найбільш високооплачуваним актором став Двейн “Скеля” Джонсон, якому вдалося заробити $89,4 млн. Він встиг знятися в новій частині знаменитої франшизи “Форсаж: Гоббс і Шоу”, а також взяв участь у продовженні фільму “Джуманджі”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram