Новини
10 Вересня 2021
749

Активізація ринку праці: З вересня українці почали повертатися в офіси або активно шукати роботу

З відновленням ділової активності відвідування офісів зросла на чверть

З початком осені українці повертаються в офіси або активніше шукають роботу, про що свідчать вищий рівень споживання електроенергії, активізація ринку праці та збільшення показників мобільності, особливо зростання на чверть відвідування робочих місць. Такі дані наводить Центр економічної стратегії (ЦЕС) у своєму трекері економічних змін, пише УНІАН.

Зазначається, що з відновленням ділової активності відвідування офісів зросла на чверть, а більше бронювання показує, що перельоти поступово повертаються в ділове життя.

“З початком навчального року і закінченням сезону відпусток мобільність українців зросла. Заклади торгівлі та розваг за тиждень стали відвідувати частіше на 4%, продуктові та аптеки – на 5%, транспортом користувалися більше на 6%. Відвідування робочих місць зросла (+26% за тиждень) і зрівнялася з цим періодом минулого року. Водночас воно все ще істотно нижче допандемічного від рівня лютого 2020 року”, — йдеться у повідомленні.

Також фахівці ЦЕС звертають увагу на зростання більш ніж на третину кількості вакансій на сайтах пошуку роботи.

“Кількість відкритих вакансій за останній тиждень значно зросла (+32%) і є найбільшим з початку року. В аналогічний період у 2019 році пропозиція на ринку праці також зросла, але тоді вакансій було на 13% менше”, — зазначено в дослідженні.

Після відпочинку активізувалися претенденти роботи — зараз їх на 7% більше, ніж було рік тому. Зокрема за тиждень кількість претендентів роботи зросла на 20%, а торік у цей період роботу шукали на 7% менше.

Крім цього, в ЦЕС відзначають зростання бронювання авіаквитків через пожвавлення ділової активності: за тиждень кількість заброньованих авіаквитків зросла на 11%. Цього літа через відкриття кордонів у багатьох країнах з туристичною метою українці бронювали авіаквитки удвічі більше, ніж минулого літа.

Нагадаємо, 72,6% українських фахівців готові звільнитися, якщо їх заробітна плата не буде підвищуватися, інші працівники — 27,4% — до цього не готові. Докладінше — за посиланням.

Згідно з даними соціологічного опитування “Покоління незалежності: цінності та мотивації”, третина українців хотіла б працювати за кордоном через вищу зарплату.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram