Новини
15 Січня 2021
1 011

Акції Xiaomi обвалилися, опинившись у списку санкцій США

У немилість американської влади потрапило ще 8 компаній — їх звинувачують у зв’язках з китайськими військовими

Котирування третього у світі виробника смартфонів Xiaomi обвалилося у Гонконзі на 13%. Це сталося відразу після того, як адміністрація чинного президента США Дональда Трампа внесла дев’ять китайських компаній до чорного списку, який опубліковано на сайті Пентагону.

Станом на ранок п’ятниці, 15 січня, згідно з даними Investing.com, акції подешевшали майже на 11% до HK$29,30.

Громадянам США забороняється інвестувати у компанії з “чорного” списку, оскільки Вашингтон підозрює їх у зв’язках з китайським військово-промисловим комплексом. “Американські інвестори зобов’язані позбутися активів цих компаній до 11 листопада 2021 року”, — наголосили представники влади.

Спочатку у списку була 31 компанія з КНР. У грудні до них приєдналися найбільший китайський виробник чіпів SMI Cum Div і нафтовий гігант CNOOC. В опублікованому у четвер доповненні до списку — крім COMAC і Xiaomi фігурують компанії зі сфери телекомунікацій, транспорту, інвестиційні та девелоперські.

Як зазначає портал AndroidAuthority, санкції введені проти Xiaomi відрізняються від тих, які були введені проти Huawei. Санкції проти Huawei передбачали заборону на співпрацю американських компаній (таких, як Google і Qualcomm) з Huawei.

“Це призвело до того, що компанія залишилася без процесорів і операційної системи для своїх мобільних пристроїв”, — зазначає видання. І додає, що Xiaomi зможе продовжити співпрацю з американськими компаніями, так що Android поки залишиться доступним для користувачів Xiaomi.

Санкції також не вплинуть на ланцюжок постачань Xiaomi, що не завадить продавати обладнання компанії на території США.

Раніше Investory News писали, що бізнес Xiaomi продемонстрував стійкість попри коронакризу. Виторг компанії за перше півріччя 2020 року збільшився на 7,9%.

До речі минулого року постачання смартфонів, в умовах пандемії, активно скорочувалося. При цьому ринок між собою розділяли Samsung, Huawei, Apple і Xiaomi, а от найпопулярнішим смартфоном продовжував залишатися iPhone 11.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram