Новини
30 Квітня 2020
1 074

Акції Tesla зросли на понад 9% після публікації фінрезультатів за перший квартал

Попри карантинні заходи прибуток компанії склав майже $6 мільярдів

Акції американського виробника електромобілів Tesla підскочили на понад 9% напередодні в середу, 29 квітня, після публікації даних за перший квартал, повідомляє Reuters.

Так, чистий прибуток акціонерів склав $227 млн ​​проти збитку в $494 млн за результатами першого кварталу минулого року. При цьому скоригований EBITDA збільшився на 514% і склав $951 млн.

Скоригований чистий прибуток на акцію склав $0,08 проти збитку в $4,1 за перший квартал 2019 року. При цьому виторг збільшився на 32%, до $5,985 млрд проти $4,541 млрд роком раніше. “Аналітики Уолл-стріт очікували виторг у розмірі $6,16 млрд”, – йдеться у повідомленні.

Через ситуацію з пандемією коронавірусу Tesla не надала прогнозів на рік. Водночас компанія розраховує виробляти 4 тис. автомобілів Model 3 на заводі в Шанхаї до середини 2020 року.

Згідно з прогнозами, заводи в Каліфорнії та Китаї вже найближчим часом зможуть повернутися до роботи. “Проте наразі ще невідомо, наскільки швидко буде налагоджено ланцюги постачання, що може негативно вплинути на результати року загалом”, – йдеться в пресрелізі компанії.

Зазначається, що директор Tesla Ілон Маск, який не отримує ні зарплату, ні грошові бонуси, а тільки опціони на основі ринкової капіталізації компанії, може розраховувати на близько $750 млн.

Раніше Investory News писали, що згідно з результатами за перший квартал 2020 року, Tesla випустила 102,627 тис. і поставила 88,4 тис. електромобілів.

А найдоступніша модель електрокара Tesla – Tesla Model 3, увійшла до десятки кращих автомобілів року разом з автомобілями таких автовиробників, як Toyota, Subaru, Honda, Kia і Lexus.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram