Новини
8 Липня 2021
820

Акції Puma рекордно зросли, оновивши історичний максимум

Це сталося на фоні перемоги Італії у чемпіонаті Європи з футболу

На біржі Xetra акції виробника спортивного одягу Puma зросли на 3,2% до €104,7, оновивши історичний максимум. Напередодні у фінал Євро-2020 вийшла збірна Італії, для якої німецький бренд поставляє одяг, повідомляє РБК.

“Котирування Puma зростали з початку чемпіонату, що розпочався 11 червня. Всього акції подорожчали на 11,5%, проте у середу, 7 липня, зростання паперів помітно прискорилося”, — йдеться у повідомленні.

Євро-2020 — це великий потік реклами та подальшого зростання продажів спортивної продукції, що рекламується. “Вигоду отримають всі три компанії — Nike, Adidas, Puma”, —  зазначає видання. Крім Італії Puma екіпірувала збірні Швейцарії, Чехії та Австрії.

Щорічно німецька компанія продає більше ніж 64 млн пар взуття, 70 млн одиниць текстильних виробів і 55 млн аксесуарів. За підсумками 2020 року продажі Puma становили €5,23 млрд.

Загалом на фоні пандемії попит на спортивний одяг помітно збільшився. Наразі конкуренцію Puma можуть скласти й інші модні бренди. Наприклад, наприкінці червня стало відомо, що такі компанії як Telfar і Pangaia також розпочнуть випускати одяг для тренувань.

Нагадаємо, наприкінці травня американський виробник спортивних товарів Nike Inc. розірвав контракт з футболістом Неймаром — одна зі співробітниць компанії звинуватила його у домаганні.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram