Новини
5 Травня 2021
940

Акції Pandora злетіли на 9% після відмови від натуральних алмазів

Виробник ювелірних прикрас тепер буде створювати дорогоцінні камені в лабораторії

Акції данської компанії Pandora 4 травня подорожчали на 9,05% (до 773,8 данських крон) на біржі в Копенгагені. На момент закриття торгів зростання сповільнилося до 5,95% (до 751,8 данських крон). Вартість акцій злетіла після того, як компанія оголосила про відмову від використання натуральних алмазів у своїх прикрасах, повідомляє РБК.

Pandora представила першу колекцію прикрас з вирощеними в лабораторії діамантами. Спочатку вони будуть продаватися у Великій Британії за ціною від £250 ($350), а на інших ключових для компанії ринках з’являться у 2022 році.

За словами представника Pandora, мета компанії — зробити ювелірні вироби з діамантами доступними для більш широкого кола людей.

Алмази з лабораторії матимуть такі ж фізичні та хімічні характеристики, що й натуральні камені, пообіцяли в Pandora. Крім того, 60% енергії, використаної для створення штучних каменів, буде отримано з поновлюваних джерел.

За даними консалтингової компанії Bain, на ринку штучних дорогоцінних каменів спостерігається двозначне зростання, а стійкість стала “пріоритетним питанням” для споживачів та інвесторів у сфері ювелірних прикрас.

Влітку 2020 року Pandora пообіцяла відмовитися від золота і срібла на користь перероблених металів. Згідно з планом компанії, повністю перебудувати виробництво вдасться до 2025 року. Перехід на перероблені дорогоцінні метали скоротить викиди вуглекислого газу на 66% для срібла і більш ніж на 99% для золота, що зробить компанію більш екологічною.

Штаб-квартира Pandora знаходиться в Копенгагені, у всьому світі у компанії 26 тис. співробітників. Свої прикраси компанія виробляє на двох підприємствах у Таїланді. Згідно з власними даними, прикраси Pandora продають більш ніж у 100 країнах світу.

Як писали раніше Investory News, у другому кварталі 2020 р. глобальний попит на ювелірні вироби з золота скоротився на 53%, до рекордного квартального мінімуму — 251 т. Причиною цього стали нестабільність у світі через коронавірус COVID-19 та високі ціни на золото.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram