Новини
21 Січня 2022
663

Акції Netflix обвалилися на 20% після публікації фінансового звіту

Минулого року четвертий квартал став найсильнішим для компанії

Фото: Stock Netflix/Flickr

Netflix випустила квартальний звіт, в якому йдеться, що зростання передплатників у першому кварталі 2022 року буде нижчим за очікування аналітиків майже втричі, повідомляє The Wall Street Journal. Після цього акції впали на 20,22%.

Згідно зі звітом компанії, у першому кварталі 2022-го вона очікує на зростання кількості передплатників на 2,5 млн, за аналогічний період 2021 року він становив 4 млн. “При цьому аналітики прогнозували зростання на 5,8 млн”, — пише WSJ.

Минулого року у Netflix з’явилося лише 18,2 млн нових клієнтів — вдвічі менше, ніж рекордного 2020-го. Результат також виявився нижчим, ніж попереднього — 2019 року, — коли компанія прозвітувала про зростання передплатників на 27,8 млн.

На цьому фоні акції компанії обвалилися на 20,22%, становивши $404,5 за папір.

Четвертий квартал став для Netflix найсильнішим минулого року — як за кількістю передплатників (+8,2 млн), так і за виторгом ($7,71 млрд). Виторг зріс на 16% проти аналогічного періоду роком раніше й практично збігся з очікуваннями аналітиків ($7,72 млрд). Чистий прибуток на акцію становив $1,33, перевищивши консенсус-прогноз у $0,84.

Компанія заявила — на її прогнозах позначився той факт, що більша частина нового контенту буде доступна передплатникам лише до кінця першого кварталу, а великі прем’єри заплановані на березень.

Крім того, зростання кількості передплатників не “прискорилося до рівнів, що існували до COVID-19” через поширення вірусу та макроекономічних труднощів у кількох частинах світу, зокрема країнах Латинської Америки.

Нагадаємо, восени минулого року у Netflix оголосили, що компанія запустить аналог TikTok для дітей. Так стримінговий сервіс прагне познайомити маленьких клієнтів із великою кількістю фільмів і серіалів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram