Новини
14 Квітня 2021
882

Акції LVMH зросли до історичного максимуму

Напередодні компанія опублікувала фінансову звітність, в якій йдеться про збільшення продажів

Фото: Lisi Niesner/Reuters

Акції групи компаній LVMH, якій належать такі бренди, як Louis Vuitton і Christian Dior, в середу, 14 квітня, зросли до свого історичного максимуму, повідомляє Reuters.

На максимумі за день папери компанії в Парижі торгувалися за ціною у €613,9 за акцію, додаючи 3,2% до ціни закриття минулої сесії. На момент публікації акції LVMH коштували €610,6.

Напередодні група LVMH, якою володіє найбагатший бізнесмен Європи мільярдер Бернар Арно (статок $174,7 млрд, за даними Forbes Real-Time), опублікувала фінансову звітність за перший квартал 2021 року.

Деякі показники компанії перевершили навіть допандемійние значення. Виторг компанії у першому кварталі 2021 року становить майже €14 млрд, що на 9% вище прогнозів JPMorgan, зазначає агенція.

Органічне зростання продажів, без урахування зміни курсів валют і покупки ювелірної компанії Tiffany, становить 30% відносно січня-березня 2020 року і 8% проти першого кварталу 2019 року.

Як зазначає агенція, такому швидкому відновленню LVMH, зокрема, зобов’язана китайським і американським клієнтам, які “скористалися пом’якшенням антиковідних обмежень та вирушили за покупками”.

Продажі в Азії (за винятком Японії) зросли на 86% проти рівня минулого року, в США — на 23%. Для порівняння: в Європі, де деякі держави запроваджують нові обмеження для контролю за зростанням захворювань, продажі скоротилися на 9%.

Нагадаємо, засновники LVMH Бернар Арно і UniCredit Жан П’єр Мюстье створюють спеціалізовану компанію з цільового злиття та поглинання (SPAC) Pegasus Europe, одним із керівників якої стане колишній топменеджер Bank of America Дієго де Джордж.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram