Новини
29 Липня 2020
1 123

Акції Kodak виросли на 300% на фоні новин щодо планів зайнятися фармацевтикою

Компанія отримала цільовий кредит на $765 мільйонів на постачання інгредієнтів для цієї галузі

Акції компанії Eastman Kodak збільшилися у ціні майже на 300% після того, як The Wall Street Journal повідомила, що компанія, яка колись стала одним із піонерів розвитку масового ринку фотографії та фотоапаратів, розпочне працювати на фармацевтичному ринку.

За інформацією видання Kodak отримала цільовий кредит на $765 млн від уряду США на постачання інгредієнтів для фармацевтичної галузі.

“Мова йде про виробництво дженериків, а також протималярійного препарату гідроксихлорохін”, – йдеться у повідомленні.

Додається, що за даними деяких американських чиновників, залучення компанії Kodak до виробництва медикаментів є частиною стратегії Дональда Трампа щодо зниження залежності США від постачання медикаментів із-за кордону, зокрема Індії та Китаю.

“У 2012-2013 роках Kodak пережила реструктуризацію в умовах банкрутства й зайнялася більш нішевим корпоративним бізнесом з обробки, друку зображень, відеоконтенту та виробництва відповідного ПО й устаткування”, – йдеться у повідомленні.

Видання зазначає, що державний кредит компанії Kodak був наданий у рамках застосування американського закону щодо оборонної промисловості. Він був прийнятий у США в 1950 році під час Корейської війни.

Закон дозволяє в пріоритетному порядку створювати систему виробництва та фінансування на території США продукції, необхідної для потреб військової й цивільної оборони.

Раніше закон нерідко використовувався Міністерством оборони США для налагодження видобутку та виробництва рідкісних і кольорових металів, необхідних для оборонної промисловості.

“Дональд Трамп вперше використав цей закон у 2017 році для фінансування та розвитку національного виробництва ряду компонентів для авіакосмічної індустрії та телекомунікацій”, – йдеться у повідомленні.

Вдруге Дональд Трамп звернувся до закону про оборонне виробництво навесні цього року при початку пандемії COVID-19, зарахувавши захисне медичне обладнання та апарати ШВЛ до продукції “життєво необхідної для національної оборони”.

Раніше Investory News писали, що в Україні фармацевтика знаходиться у лідерах серед привабливих галузей. А у 2018 році обсяг капітальних інвестицій в українське фармвиробництво зросло до $88 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram