Новини
22 Жовтня 2021
740

Акції Facebook, Twitter та інших соцмереж знизилися після обвалу котирувань Snap

Це сталося через нову політику конфіденційності Apple

Акції соціальних мереж і компаній, що займаються інтернет-рекламою, різко знизилися після того, як Snap повідомила, що втратила п’яту частину капіталізації, повідомляє Reuters.

Котирування Facebook і Twitter знизилися на 6% і 5% відповідно, а Alphabet і Pinterest — на 2%, зазначає CNBC.  Крім того, постраждали компанії у сфері онлайн-реклами, які використовують дані про клієнтів. Так, акції Trade Desk і Magnite впали більш ніж на 5%, Liveramp — на понад 3%.

Як заявив голова Snap Еван Шпігель, це сталося через нову політику конфіденційності Apple, яка “перевернула ринок онлайн-реклами”.

“Технологічні компанії вже давно висловлюють занепокоєння з приводу змін політики конфіденційності, відомої як App Tracking Transparency, коли у користувача запитують у вікні, що спливає, чи згоден він на відстеження його дій. Рекламодавцям стало набагато складніше відстежувати ефективність своїх кампаній”, — йдеться у повідомленні.

Як заявив Шпігель, нові інструменти відстеження Apple не працюють відповідно до очікувань. “Це ускладнює нам і партнерам обсяг віддачі від рекламних кампаній на iOS”, — наголосив він.

І попередив, що через глобальні логістичні проблеми та брак робочої сили у четвертому кварталі скоротяться рекламні бюджети, а прогнози Snap погіршаться.

Нагадаємо, у вересні провідний американський виробник електроніки Apple представив нові моделі своїх найпопулярніших продуктів: наступне покоління айфона — iPhone 13, “розумний годинник” Apple Watch Series 7 зі збільшеним екраном, а також нові iPad OS і iPad mini.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram