Новини
12 Лютого 2021
815

Акції Bumble подорожчали майже на 64% на дебютних торгах після IPO

Засновниця компанії Вітні Вульф стала наймолодшою ​​self-made жінкою-мільярдером у світі

Котирування акцій Bumble Inc., розробника додатків для знайомств, підскочили на 63,5% за підсумками дебютних торгів після первинного розміщення, повідомляє Financial Times.

Американська компанія залучила у рамках IPO $2,2 млрд, отримавши оцінку у $8,3 млрд. Було продано 50 млн акцій за ціною $43 за кожну. На відкриття торгів у четвер, 11 лютого, папери Bumble коштували $76, а завершили день на позначці у $70,31.

Зазначається, що обсяг і ціна первинного розміщення перевершили очікування. Спочатку Bumble планувала продати під час IPO 34,5 млн акцій за ціною у діапазоні від $28 до $30, однак потім підвищила обсяг пропозиції до 45 млн акцій, а ціну — до $37-39.

В результаті Вулф Херд, що заснувала Bumble, стала наймолодшою ​​жінкою-генеральним директором, чия компанія вийшла на біржу у США. 31-річна Вітні Вульф Херд збільшила свої статки до $1,6 млрд, підрахував Forbes.

Херд, відповідно до проспекту до IPO, належить 11,6% або 21,54 млн акцій Bumble. Таким чином, вона стала наймолодшою ​​self-made жінкою-мільярдером у світі.

Bumble було створено у 2014 році. Наразі вона управляє двома додатками — Bumble і Badoo. Щомісячна активність користувачів перевищує 40 млн, за даними Sensor Tower.

Виручка компанії у січні-вересні 2020 року збільшилася до $416,6 млн, якщо порівнювати з $362,6 млн за аналогічний період попереднього року. Чистий збиток становив $118,5 млн проти чистого прибутку у $54 млн роком раніше.

Blackstone Group придбала контрольну частку в Bumble у листопаді 2019 року. Після IPO їй належить 82,5% прав, що можуть брати участь у голосуванні.

Про соцмережу, яка змінила звичну стратегію, акцентуючи на тому, що саме жінки вирішують, продовжувати знайомство, чи ні, можна прочитати в матеріалі Investory News “Зробити перший крок: Як сервіс для знайомств Bumble заробляє кошти”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram