Новини
28 Квітня 2020
942

Airbnb відмовилася від оренди розкішних номерів у хмарочосі на Манхеттені

Компанія припинила співпрацю з фірмою-забудовником RXR Realty

На фото: апартаменти 75 Rockefeller Plaza

Сервіс короткострокової оренди житла Airbnb і девелопер RXR Realty заявили, що припиняють партнерство зі здачі апартаментів в Рокфеллерівському центрі в Нью-Йорку, повідомляє Business Insider.

Проект був анонсований у квітні 2019 р. — партнери планували здавати в оренду через сайт Airbnb розкішні номери в хмарочосі 75 Rockefeller Plaza. Компанія хотіла зайняти 10 поверхів загальною площею 130 тис. кв м і облаштувати в них 200 номерів.

Партнери хотіли, щоб у кожного номера був індивідуальний дизайн і свій керуючий. З вікон будівлі відкриваються види на собор Святого Патріка, хмарочос Empire State Building, каток у Рокфеллерівському центрі.

Проект повинен був допомогти сервісу закріпитися в Нью-Йорку, де Airbnb активно протистояли місцева влада, зазначало видання. Сума інвестицій не вказувалася.

“Інвестування в проект під час пандемії та кризи в готельному бізнесі виявилося неможливим”, — розповів гендиректор RXR Realty Скотт Реклер. RXR використовує частину приміщень для офісів по завершенні карантину.

7 квітня 2020 р. Airbnb залучила $1 млрд від інвесторів на фоні масового скасування бронювань через коронавірус. 14 квітня компанія зайняла ще $1 млрд.

Раніше Bloomberg повідомляв, що Airbnb збільшила збитки майже вдвічі за підсумками четвертого кварталу 2019 р. — до $276 млн. Виручка компанії за той же період виросла на 32% і досягла $1,1 млрд. За даними FT, на фоні різкого зниження кількості бронювань Airbnb також знизила власну оцінку на 16%, до $26 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram