Новини
5 Липня 2019
3 131

Агросвіт купує Харківський молочний комбінат

Процес продажу заводу та його передачі новому власнику зараз знаходиться на завершальному етапі

Дистрибутор насіння і засобів захисту рослин, науково-виробнича компанія “Агросвіт” купує Харківський молочний комбінат, що належить ПрАТ “Вімм-Білль-Данн Україна” та входить до “PepsiСo Україна”, повідомляє AgroPortal. Антимонопольний комітет України (АМКУ) погодив угоду з продажу майнового комплексу.

“В рамках проекту підвищення ефективності виробничої інфраструктури “Вімм-Білль-Данн Україна” компанія прийняла рішення про консолідацію молочного виробництва на єдиному виробничому майданчику в Київській області”, – повідомили у PepsiCo Україна.

Процес продажу Харківського молочного заводу та його передачі новому власнику зараз знаходиться на завершальному етапі.

Як повідомив у своєму каналі в Telegram провідний аналітик Infagro Максим Фастеєв, “один із засновників “Агросвіт”, Звєрєв Віктор Олександрович – харків’янин, який працював і має відношення до обласної адміністрації, неофіційно афілійований до ряду агропідприємств Харківської області (50-80/т молока на добу). Таким чином “Агросвіт” отримує завод з традиційною лінійкою (наскільки знаю, Пепсіко відмовилося від харківських ліній по розливу в плівці, але не віддали ТМ Ромол), можливості щодо розширення, а також вже має сировинну подушку безпеки”.

Отже, “вперше “виробник” сирого молока буде володіти досить великим бізнесом з переробки. З урахуванням цієї угоди, озвучених планів АВМ (створення аграріями кооперативного молочного заводу), знаючи про конкретні наміри великого латифундиста на Західній Україні і давні бажання окремих агрохолдингів, можна констатувати початок нового формату відносин “виробництво-переробка молока” в країні.

Довідково. ТОВ “Харківський молочний комбінат” не здійснює господарської діяльності, планує виробляти питне молоко, вершкове масло і кисломолочні продукти.

Харківський молочний комбінат пов’язаний відносинами контролю із суб’єктами господарювання, що здійснюють діяльність з розведення ВРХ молочних порід, надання послуг складського зберігання сільгосппродукції, надання послуг оренди та лізингу вантажних транспортних засобів, вирощування зернових і технічних культур, виробництва цукру, йдеться в тексті рішення АМКУ.

Раніше Investory News писали про виробництво молока. Так, згідно з даними аналітичного агентства “Інфагро”, сьогодні 73% збору молока припадає на господарства населення, а на ферми — тільки 27%. А імпорт молочної продукції значно зростає.

Нагадаємо, на початку року , у січні-квітні 2019 р. обсяг експорту сирів з України склав 2,4 тис. т. Це на 11% менше, ніж за аналогічний період 2018 р.

А дохід групи компаній “Мілкіленд” – диверсифікованого виробника молочної продукції на ринках Росії, України та Польщі – у 2018 р. скоротився на 5,6% до близько €132,59 млн, а валовий прибуток – на 17,67% до €19,51 млн

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram