Новини
3 Червня 2019
865

Агрокомпанія Corteva розпочала проведення IPO

Торгівля звичайними акціями відокремленої від DowDuPont компанії розпочалася сьогодні на Нью-Йоркській фондовій біржі

Ціна акції Corteva на NYSE стартувала з $26,5.

Corteva, Inc. завершила відокремлення від DowDuPont, ставши виключно сільськогосподарською компанією, яка пропонує сільгоспвиробникам комплексні рішення для максимізації врожайності та прибутковості (засобів захисту рослин та насіння).

Розподіл звичайних акцій Corteva завершився 1 червня, при цьому кожен акціонер DowDuPont отримав 1 звичайну акцію Corteva за кожні 3 звичайні акції DowDuPont станом на кінець дня 24 травня 2019 року. Акціонери DowDuPont також отримають плату за будь-яку часткову акцію Corteva.

“Як світовий лідер на ринку насіння та засобів захисту рослин, який сукупно оцінюється в $100 млрд, компанія Corteva Agriscience має найбільш потужний асортимент в індустрії, інноваційну платформу світового рівня, а також вигідні доступи до ринку, які забезпечують нам винятково тісні контакти з клієнтами. Все це буде стимулювати наше зростання, як незалежної компанії та збільшувати цінність для акціонерів”, – сказав Джим Коллінз, виконавчий директор Corteva Agriscience.

“Як нова, незалежна сільськогосподарська компанія, ми зосереджені на раціональних інвестиціях в інновації, щоб забезпечити природнє зростання доходів, яке буде вище ринкового, і підвищити рентабельність інвестованого капіталу, – сказав Грег Фрідман, виконавчий віце-президент і фінансовий директор Corteva Agriscience. – Ми діємо згідно з графіком дотримання нашого зобов’язання до 2021 року досягти $1,2 млрд у синергії витрат, і впевнені в нашому плані збільшити маржу. Не менш важливим є те, що ми прагнемо повернути акціонерам значний капітал завдяки поєднанню дивідендів та викупу акцій”.

Довідково: Corteva Agriscience була заснована внаслідок злиття глобальних компаній Dow, DuPont і Pioneer як сільськогосподарський підрозділ DowDuPont. Сьогодні це великий глобальний гравець на ринку засобів захисту рослин та насіння. Corteva Agriscience представлена у понад 140 країнах. У 2018 році чистий дохід компанії склав $14 млрд. Компанія має понад 150 науково-дослідних об’єктів та більше 65 діючих речовин у портфоліо. Її штаб-квартира розташована в місті Вілмінгтон, штат Делавер (США).

Нагадаємо, на початку травня сервіс онлайн-таксі Uber залучив в рамках первинного розміщення акцій $8,1 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

 

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram