Новини
23 Травня 2023
331

Аграрне виробництво в Україні цього року скоротиться

Тим часом продуктивність, експорт і внутрішній ринок будуть збережені

Агросектор України швидко адаптовується до складних викликів в умовах війни. У 2023 році аграрне виробництво скоротиться на 10% проти 2022 року, але продуктивність, експорт і внутрішній ринок будуть збережені, повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства.

Перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький наголосив на швидкій адаптації українського агросектору до умов війни, попри втрати виробництва.

Висоцький підкреслив, що через обмеження в роботі зернового коридору Україна змушена експортувати більше агропродукції до країн ЄС, тому останні тижні були важливими для збереження експорту української продукції.

За його словами, рішення Європейської комісії про продовження на ще один рік нульового мита на експорт з України є дуже позитивним сигналом та підтримкою.

Українські сільгоспвиробники на контрольованій Україною території станом на 19 травня 2023 року вже посіяли понад 4 млн 693 тис. га ярих зернових та зернобобових культур.

За минулий тиждень українські аграрії засіяли 1 млн 105,6 тис. га зернових і зернобобових культур, з яких 1 млн га — кукурудзи.

Як писали раніше Investory News, посів ярої пшениці цього року може стати рекордним за 12 років.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram