Новини
5 Серпня 2021
763

Африці прогнозують багатомільярдні витрати на порятунок планети

На частку країни припадає близько 2% світових викидів вуглекислого газу

Африці доведеться витратити мільярди доларів на заводи з перероблення нафти, щоб скоротити кількість шкідливих викидів, повідомляє Bloomberg.

На частку Африки припадає близько 2% світових викидів вуглекислого газу. За даними Міжнародного енергетичного агентства (IEA), ця цифра зросте до 4,5% до 2040 року. У звіті агентства за 2019 рік йдеться, що загальне споживання енергії в Африці буде збільшуватися вдвічі швидше, ніж в середньому у світі, зі зростанням населення та економіки.

Секретар Африканської асоціації нафтопереробників і дистриб’юторів (ARDA) Анібор Крагха вважає, що уряди країн континенту повинні зосередитися на зниженні рівня сірки в нафтопродуктах, оскільки споживання викопного палива в Африці буде швидко рости найближчі десятиліття. На його думку, перехід Африки з нафти й газу на поновлювані джерела енергії, як це відбувається в розвинених країнах, поки неможливий.

На всьому континенті планується розробити низку заходів, які обмежать масові частки сірки в бензині та дизельному паливі до 2030 року. Ці заходи оцінюються приблизно в $15,7 млрд.

Нині в Африці налічується понад 40 заводів, які можуть виробляти понад 3,5 млн барелів нафти на день. Найбагатша людина на континенті Аліко Данготе будує в Нігерії гігантський завод, здатний виробляти 650 тис. барелів на день.

Очікується, що попит на нафту й газ в Африці подвоїться, як мінімум, до 7 млн барелів на день до 2040 року, навіть всупереч тому, що, за прогнозами IEA, частка відновлюваних джерел енергії зросте більш ніж у десять разів.

Раніше Investory News писали, що розбіжності всередині ОПЕК+ можуть призвести до дефіциту нафти й у перспективі підтримати інфляцію та зашкодити відновленню економіки.

Нагадаємо також, спотова ціна газу в Європі з постачанням у п’ятницю, 30 липня, на головному хабі Європи — TTF у Нідерландах — додала 4% і вийшла на рівень $505 за тис. м³. Показник максимальний за останні 3,5 роки: у 2018-му він злетів до тисячі доларів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram