Новини
6 Січня 2023
437

Afeela — новий бренд електрокарів

Sony та Honda представили спільний проєкт

Компанії Sony та Honda на CES 2023 представили спільний проєкт Afeela. Це новий бренд для випуску електричних автомобілів, повідомляє The Verge.

Очікується, що Honda відповідатиме за саме автомобільну складову, тоді як Sony візьме на себе внутрішнє наповнення, розважальні системи та системи, що полегшать керування.

Наразі представлена модель — прототип. Авто буде готове до 2026 року, старт замовлень очікується у 2025 році. Першим ринком, де можна буде придбати авто, стане США: виробництво стартує на місцевих виробничих потужностях Honda.

Ціна й дотепер не відома, як і більшість характеристик автомобіля, та представники Sony заявили, що планують конкурувати з преміальними автовиробниками, як от Mercedes-Benz, BMW, Volvo та Audi.

Вперше Sony показала концепт власного авто ще три роки тому, але тоді це було на рівні ідеї. А тепер — виглядає, наче існує чіткий план зі створення нового автомобільного бренду.

Sony збирається створювати не просто розважальну систему для подальшого ліцензування, а йде саме у створення повноцінного автомобільного бренду з метою виходу на новий для себе ринок. Для Honda ж історія більш прагматична: компанія шукає партнерів для запуску подібних проєктів, раніше вже був анонсований проєкт Prologue у партнерстві з General Motors: очікується, що перше авто побачить світ вже у 2024 році.

Нагадаємо, автовиробник Volkswagen анонсував випуск електромобілів наступного покоління.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram