Новини
19 Листопада 2019
994

Аеропорт “Бориспіль” посів друге місце по динаміці зростання пасажиропотоку в Європі

Аеропорт “Харків” також потрапив до топ-5 з пасажиропотоком серед аеропортів від 5 мільйонів пасажирів на рік

Міжнародний аеропорт “Бориспіль” за підсумками третього кварталу та вересня 2019 р. зайняв друге місце в рейтингу Міжнародної ради аеропортів ACI Europe по динаміці приросту пасажиропотоку серед аеропортів на 10-25 млн пасажирів на рік, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Відзначається, що “Бориспіль” показав зростання пасажиропотоку на 27,6% у вересні та на 25,8% в третьому кварталі. У рейтингу він поступився тільки аеропорту італійського Мілана (+33,5% і +26,2% відповідно).

Також в топ-5 рейтингу по динаміці зростання пасажиропотоку серед аеропортів не менше 5 млн пасажирів на рік потрапив аеропорт “Харків”.

У вересні (+66,3%) він поступився тільки аеропорту Марібор (Словенія) з приростом на 92%. А в третьому кварталі (+42,1%) — аеропорту Тиргу Муреш (Румунія) — з приростом на 113,5%, Охрида (Македонія) — на 53,8% і Турку (Фінляндія) — на 52%.

ACI Europe щомісяця складає рейтинг аеропортів в залежності від рівня пасажиропотоку, аналізуючи дані понад 230 європейських аеропортів.

Нагадаємо, міжнародний аеропорт “Київ” (Жуляни) зачинено на поточний ремонт злітно-посадкової смуги (NOTAM A1437/19), а також на частковий ремонт руліжних доріжок №1 і №2. На відновлення злітно-посадкової смуги витратять 30 млн грн.

А у Пекіні після п’яти років будівництва офіційно розпочав роботу найбільший у світі міжнародний аеропорт Дасін. У перспективі його пропускна здатність складе 100 млн осіб на рік.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram