Новини
24 Травня 2019
1 801

Аеропорт “Бориспіль” побудує вантажний термінал на умовах ДПП

Мінінфраструктури хоче залучити інвесторів через конкурс на умовах державно-приватного партнерства

Фото: mcc-transport.eu

У міжнародному аеропорту “Бориспіль” побудують вантажний термінал. Зробити це Міністерство інфраструктури України тепер планує на умовах державно-приватного партнерства (ДПП), передає Інтерфакс-Україна.

Як повідомив гендиректор “Борисполя” Павло Рябікін, в Мінінфраструктури готується конкурс на ДПП по вантажному терміналу. “Ми могли б вже розпочинати підготовчі роботи, але, оскільки орган управління прийняв рішення про проведення конкурсу – зараз узгоджуються умови, і ми знаходимося у підвішеному стані, хоча нам треба терміново будувати новий вантажний термінал”, – зазначив він.

І додав, що підготовлений підприємством проект будівництва терміналу сподобався міністерству, “але в Мінінфраструктури вирішили, що будівництвом повинен займатися хтось інший”.

“Ми готові вантажний термінал почати будувати хоч завтра. Він буде перебувати на місці старого терміналу. Фактично у нас зараз дев’ять складів, з них три потрапляють в зону реконструкції, і ми на якийсь час виявляємося в дуже складних операційних умовах… Але я думаю, що за період від 8 до 12 робочих місяців ми можемо реалізувати цей проект”, – підкреслив він.

Вантажний термінал, який прилягає до термінала “F”, буде працювати як вантажний склад на період будівництва нового вантажного термінала. “Новий термінал розташовуватиметься поруч, відразу за ним. Там зараз п’ять-шість дрібних споруд, серед яких експортний термінал, який був побудований у 1962 році й склад транзитного зберігання”, – повідомив гендиректор “Борисполя”.

Серед компаній, зацікавлених в ДПП, вантажна авіакомпанія Silk Way, ряд спеціалізованих концентраторів вантажів, а також різні cargo-компанії. “Кількість охочих велика. Питання – наскільки вони в змозі реалізувати цей проект”, – підкреслив Павло Рябікін.

І додав, що цього року “Бориспіль” може пережити зимові свята без істотного вантажного колапсу. “Команда аеропорту встановила нове програмне забезпечення з відстеження вантажів, модернізувала логістику та систему зберігання”, – поділився він.

Крім того, за інформацією Центру транспортних стратегій, за паркінгом у районі терміналу D аеропорту “Бориспіль” планують побудувати готель на 264 номери (загальна площа 12 тис. кв. м). Як повідомив комерційний директор аеропорту Георгій Зубко, проект нового готельного комплексу розроблений за гроші інвестора, тому “Бориспіль на це витрачатися не буде”.

Зазначається, що на даний момент вже йдуть роботи над котлованом, і під час літнього сезону розпочнуться будівельні роботи.

Нагадаємо, в кінці квітня з’явилося повідомлення про те, що аеропорт “Бориспіль” зайнявся пошуком інвесторів для будівництва вантажного термінала. На той момент аеропорт готувався до другої стадії проектування нового вантажного термінала, завершивши перед цим стадію техніко-економічного обґрунтування та підготувавши попередній проект з будівництва.

До того ж, аеропорт “Бориспіль” планує витратити 100 млн грн на відновлення роботи терміналу F. Кошти витратять на ремонт будівлі та закупівлю обладнання, а також придбання техніки для перону, автобусів для підвезення пасажирів від термінала до літаків і автобуса, що курсуватиме між терміналами F і D.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram