Новини
10 Листопада 2020
847

Adobe має намір придбати розробника ПЗ для управління проектами за $1,5 мільярда

Компанія офіційно заявила про угоду

Американська Adobe, найбільший у світі розробник програмного забезпечення для обробки зображень, уклала угоду щодо придбання розробника платформи для організації роботи маркетологів Workfront за $1,5 млрд, йдеться в прес-релізі компанії. Закриття операції заплановане на фінансовий квартал, який завершиться в кінці лютого 2021 р.

Це придбання стане п’ятим за величиною в історії Adobe.

Adobe має намір інтегрувати Workfront зі своїм сервісом для онлайн-маркетингу Adobe Experience Cloud. Розробник Photoshop зазначив, що Adobe і Workfront є давніми партнерами та мають загальну клієнтську базу, серед яких: Deloitte, Under Armour, Nordstrom, Prudential Financial, T-Mobile і The Home Depot.

“Об’єднання Adobe Experience Cloud і Workfront підвищить ефективність, співробітництво та продуктивність маркетингових груп, які постають перед труднощами через роз’єднані рішення з управління робочими процесами”, — заявили в Adobe.

Після закриття угоди головний виконавчий директор Workfront Алекс Шутман залишиться на чолі команди Workfront і буде прямо підкорятися виконавчому віце-президенту та головному менеджеру Adobe з цифрових технологій Анілу Чакраварті.

Workfront була створена у 2001 р. і раніше називалася AtTask. Її засновник Скотт Джонсон тепер є головою ради директорів. У 2018 р. виручка Workfront склала $200 млн. У компанії понад 3 тис. клієнтів і 1 млн користувачів. Workfront розвиває інструменти для контролю та управління, за допомогою яких менеджери можуть оцінити потенціал і прогрес поточних проектів, набір стратегічних і фінансових цілей, перевірити корпоративні ініціативи та заохочення, націлитися на ті проекти, які забезпечать найбільшу ефективність для бізнесу.

Як зазначає Bloomberg, Adobe протягом десятиліть залишається провідним гравцем на ринку ПЗ для графічного дизайну та створення візуальних ефектів, але у компанії не було власних інструментів для спільної роботи. З початку цього року акції Adobe подорожчали на 46%, а ринкова капіталізація зараз становить $230 млрд.

Adobe залишається в зростальному тренді за фінансовими показниками. У першому кварталі 2020 р. виручка Adobe вперше досягла $3 млрд, що на 18,8% більше, ніж роком раніше.

Чистий прибуток виріс на 42% в першому кварталі та на 74% у другому. На думку експертів, в третьому кварталі Adobe також може домогтися гарних результатів.

Успіх компанії аналітики пов’язують з переходом на продажі софту за передплатою. Спочатку компанія продавала коробкові версії своїх продуктів через магазини.

Акції Adobe подорожчали на 1% на додаткових торгах у понеділок.

Як писали раніше Investory News, компанія Apple на щорічній конференції для розробників WWDC в Сан-Хосе (Каліфорнія) презентувала нові версії операційних систем для iPhone, iPad, Mac і Apple Watch.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram