Новини
20 Квітня 2022
537

Адміністрація США виділить $6 мільярдів на підтримку АЕС

Власники АЕС зможуть подавати заявки на фінансову допомогу

Влада США вирішила надати підтримку американським АЕС, які перебувають під загрозою закриття через фінансові труднощі, повідомляє Associated Press із посиланням на представників американського міністерства енергетики.

Так, адміністрація США має намір виділити $6 млрд на ці потреби. У повідомленні йдеться, що влада вважає за потрібне це робити, “посилаючись на необхідність продовжувати використовувати мирний атом як безвуглецеве джерело енергії, яке допомагає боротися зі зміною клімату”.

Гроші планується використовувати для підтримки тих АЕС, які перебувають під загрозою закриття, оскільки з різних причин не витримують конкуренції з іншими енергоресурсами.

Згідно з планом, власники АЕС зможуть подавати заявки на фінансову допомогу, повідомляє AP.

Нагадаємо, Велика Британія незабаром озвучить амбітні плани з будівництва нових атомних електростанцій. Країна планує значно розширити свої ядерні потужності до 2050 року.

Тим часом міністр економічного розвитку Фінляндії Міка Лінтіля заявив, що видача ліцензії проєкту АЕС “Ханхіківі”, у будівництві якої бере участь “Росатом”, “неможлива”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram