Новини
12 Вересня 2019
826

AB InBev все ж виходить на IPO з капіталізацією у $184 мільярди

Однак, у проспекті розміщення, опублікованому в четвер, не уточнюється кількість виставлених на продаж акцій

Найбільша у світі пивоварна компанія Anheuser-Busch InBev SA (AB InBev) повернулася до ідеї проведення первинного розміщення акцій свого азійського бізнесу Budweiser Brewing Company APAC Ltd. на Гонконгській фондовій біржі, повідомляє CNN.

Як відомо, в липні 2019 р. компанія, посилаючись на ринкові умови, скасувала підготовку до IPO, яке оцінювалося приблизно в $10 млрд і могло стати одним із найбільших в Гонконзі за всю історію.

У проспекті розміщення, опублікованому в четвер, як пише видання, не уточнюється кількість виставлених на продаж акцій або тимчасові рамки IPO. Організаторами виступають J.P.Morgan і Morgan Stanley. При цьому Budweiser заявила, що немає гарантії того, що розміщення відбудеться.

IPO в липні було скасовано через “ряд факторів, в тому числі ситуацію на ринку”. Почасти, за даними видання, цьому посприяв низький попит на акції з боку великих американських інвесторів, націлених на довгострокові інвестиції.

Після цього AB InBev стала шукати можливості для продажу активів. Зокрема, компанія досягла угоди про продаж австралійського підрозділу Carlton&United Breweries японському концерну Asahi Group Holdings за 16 млрд австралійських доларів (приблизно $11 млрд).

Budweiser APAC є найбільшим виробником пива в Китаї, Австралії та Південної Кореї. Компанія виробляє і продає понад 50 брендів пива, зокрема Budweiser, Stella Artois, Corona і Hoegaarden.

Котирування акцій AB InBev підвищуються на 1,8% на торгах у Брюсселі в четвер, 12 вересня. З початку року капіталізація компанії підскочила на 50%, перевищивши €167 млрд ($184 млрд).

Нагадаємо, Anheuser-Busch InBev залучив Citigroup і Bank of America Merrill Lynch (BAML) в команду банків, що займаються продажем бізнесу в Азійсько-Тихоокеанському регіоні, щоб подати заявку на гонконгівську фондову біржу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram