Новини
16 Липня 2019
802

А нам все одно: Цукерберг побагатшав на $1 млрд на фоні новини про штраф у $5 млрд

Вартість акцій його компанії зросла на 1% всього за 30 хвилин

Статки Марка Цукерберга, який володіє 88,1% акцій Facebook, збільшилися на 1% – до $1 млрд за 30 хвилин після появи новини про те, що Федеральна комісія з торгівлі США збирається оштрафувати соцмережу на $5 млрд через скандал Cambridge Analytica, коли дані понад 50 млн користувачів було взято без дозволу, повідомляє Business insider.

Влада США планує покарати компанію за неправильне поводження з особистою інформацією. Однак, за інформацією видання, у ЗМІ характеризують такі дії “лише як ляпас Цукербергу та його компанії”.

Додається, що штраф є рекордом для Федеральної комісії. “Такий крок скоріше за все покликаний створити прецедент як вид покарання, яке можуть отримати технічні гіганти за неправильне поводження з даними своїх користувачів”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, в середині квітня у своєму квартальному звіті Facebook заявив, що очікує на штраф від $3 до $5 млрд за підсумками розслідування Федеральної торгової комісії США про витік даних користувачів соцмережі. Тоді в компанії додали, що насправді питання залишається невирішеним, “тому будь-яких гарантій щодо термінів або умов штрафу бути не може”.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram