Новини
28 Березня 2022
681

90% американців побоюються, що путін застосує ядерну зброю в Україні: Результати опитування

Принаймні дев’ять із десяти американців певною мірою стурбовані тим

На фото: пожежа на нафтобазі у Львові

Майже половина американців стверджують, що вони дуже стурбовані тим, що росія може безпосередньо націлити свою ядерну зброю на США, і ще троє з десяти певною мірою занепокоєні цим, свідчить опитування, проведене Центром вивчення громадської думки Associated Press-NORC.

При цьому 71% жителів США вважає, що вторгнення росії в Україну збільшило ймовірність використання ядерної зброї у будь-якій точці світу.

Дев’ять із десяти американців принаймні певною мірою стурбовані тим, що Путін може застосувати ядерну зброю проти України, шестеро з них — турбуються про це серйозно.

Свою промову в день вторгнення в Україну президент рф володимир путін почав із загрози та нагадав світові, що його країна є “однією з найпотужніших ядерних держав”. Незабаром він повідомив, що привів російські ядерні сили у стан підвищеної бойової готовності.

“Він вийшов з-під контролю, і я не думаю, що його справді хвилює щось, крім того, чого йому хочеться, — каже учасник опитування Робін Томпсон з Амхерста, штат Массачусетс. — При цьому має ядерну зброю…”.

“Ми майже щохвилини бачимо, що відбувається з цими бідними людьми”, — говорить про українських біженців інший респондент — Лінда Вудворд, технік телефонної компанії з Хот-Спрінгс, штат Арканзас.

“Якщо кінцева мета росії — повернути собі територію Радянського Союзу, це означає, що вони збираються вдертися і до країн НАТО, а це призведе до миттєвого загострення”, — вважає 21-річний IT-фахівець Калеб Пак.

Опитування було зроблено ще до того, як Північна Корея провела 25 березня черговий випробувальний пуск міжконтинентальної балістичної ракети, але все одно показало, що 51% американців стурбований загрозою для США, яка походить і від КНДР.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram