Новини
1 Вересня 2021
745

80 проєктів вартістю $277 мільярдів: Зеленський у США презентував План трансформації України

Фінансування відбуватиметься як коштом держбюджету, так і залученням програм міжнародної допомоги та інвестицій

Президент України Володимир Зеленський в межах робочого візиту до США взяв участь у презентації Плану трансформації України перед представниками американських аналітичних центрів і журналістами, повідомляє пресслужба Офісу президента.

“Ми маємо чітке бачення, якою має стати Україна через 5-10 років. Це амбітний план трансформації нашої держави. Більше справедливості, більше можливостей — будуємо успішну і стійку Україну”, — розповів президент.

Він пояснив, що документ, який називається A Greater Justice and Opportunity — Building Prosperous and Resilient Ukraine, визначає бачення розвитку України найближчими роками як “форпост безпеки, цифрового, інфраструктурного та аграрного хаба”.

За словами Зеленського, план перетворення економіки України визначає амбітні цілі щодо розвитку людського капіталу, забезпечення “зеленої” трансформації та енергетичної безпеки країни.

Він додав, що документ є інструментом для розвитку стратегічного партнерства України з США в економіці й містить конкретні спільні економічні, інвестиційні проєкти.

“Закладені в плані понад 80 проєктів — це амбітні проєкти на загальну суму $277 млрд. Вони передбачають фінансування коштом державного бюджету України, а також залучення програм міжнародної допомоги, кредитів, інвестицій”, — зазначив президент і висловив надію, що американські партнери активно приєднаються до реалізації цього амбітного плану.

У своєму виступі президент зазначив, що за 30 років з моменту відновлення незалежності країна втратила чимало можливостей, оскільки політики постійно відкладали зміни “на завтра”.

При цьому, розповів Зеленський, зараз в Україні зміцнюється антикорупційна архітектура, корупціонерів притягають до відповідальності, був відкритий ринок землі, ухвалюються закони про підтримку українських та іноземних інвесторів, а безумовним пріоритетом є верховенство права і реформа судової системи.

“Всі ці зміни відбуваються в умовах війни. Безпека залишається ключовим викликом для України. А повне відновлення суверенітету і територіальної цілісності України є ключовою метою”, — підкреслив він.

Нагадаємо, Володимир Зеленський своїм указом ввів у дію рішення Ради нацбезпеки й оборони від 14 травня 2021 року “Про Стратегію кібербезпеки України”, а також затвердив оновлену редакцію зазначеної Стратегії. Докладніше — за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram