Драйв
15 Серпня 2021
3 310

Вісім кумедних і правдивих серіалів та фільмів про офісну буденність

До роботи, звичайно ж, потрібно ставитися серйозно, проте часом так хочеться подивитися на звичну рутину іншими очима. Тож, Investory News підготували добірку кінопродукту виключно позитивного характеру

Кадр із серіалу “Офіс”

“Офіс” (2005), телесеріал. Американська версія популярного британського серіалу. Очима кінобригади, яка знімає документальний фільм, ми спостерігаємо за плітками, розіграшами, інтригами та романами офісних працівників великого виробника паперу.

Головним джерелом більшості жартів є регіональний менеджер Майкл Скотт (грає Стів Карел), який уявив себе геніальним гумористом і об’єктом захоплення колективу. Але в реальності все навпаки: його недоречні гостроти викликають лише нетямущі погляди й незручне мовчання.

Політично некоректні жарти та прямолінійний гумор у кращих традиціях серіалу “Монті Пайтон” і “Шоу Алі Джи” не дозволяють засумніватися, що американський “Офіс” виразно перевершив оригінал. Жодного невдало змонтованого кадру або несвоєчасної кінцівки чергової безглуздості, а відсутність закадрового сміху та однорядкових жартів допомагають “Офісу” виглядати сучасним і сьогодні.

Абсурдний, а іноді й відверто чорний гумор притягує до екрана сильніше магніту і змушує переглядати епізоди знову й знову.

Цитата: “Іноді краще зупинити поїзд міркувань Майкла, перш ніж він зійде з рейок і знищить усе місто”.


“Диявол носить Prada” (2006), фільм. Молода дівчина Енді Сакс (Енн Хетевей) переїжджає в Нью-Йорк, щоб стати професійним журналістом. Її плани розбиваються вщент, коли дівчина усвідомлює, що диплом одного з кращих університетів країни не допоможе їй знайти професію. Однак героїні вдається влаштуватися на місце молодшої асистентки головного редактора провідного модного журналу “Подіум”.

Відсутність в Енді почуття стилю і досить мізерні пізнання про моду відразу впадають в око, але Міранда Пристлі (Меріл Стріп), вимоглива і пихата начальниця, яка ніколи не повторює своїх розпоряджень, несподівано для всіх вирішує взяти дівчину на роботу.

“Диявол носить Prada” — це часом весела, часом драматична історія про життя людей у світі високої моди з усіма властивими йому амбіціями. Якщо ви хоч коли-небудь замислювалися про те, що ж ховається за красивими обкладинками глянцевих журналів, то цей фільм безумовно для вас.

Цитата: “Що, особисте життя не складається? Так завжди буває, коли досягаєш успіхів у кар’єрі. Скажи, коли все зовсім піде прахом — це вірна прикмета до підвищення”.


“Безсилі” (2017), телесеріал. Серіал з елементами екшна — свого роду “Офіс” у світі супергероїв. Події розгортаються у всесвіті коміксів DC, однак ви не побачите тут ні Бетмена, ні Супермена, ні інших знаменитих героїчних особистостей. У цій особливій реальності супергерої та суперлиходії — справа для всіх звична, якою нікого вже не здивуєш.

У центрі сюжету страхова контора — мало не найгірша — яка займається відшкодуванням шкоди людям, постраждалим від псування майна супергероями. Адже мало хто думає про те, хто ж платить за зруйновані будинки, машини та магазини, що розлітаються на шматочки під час епічних боїв за порятунок людства.

Ніхто в компанії не наділений великими силами, все тут — звичайнісінький офісний планктон. Головна героїня — дівчина, на ім’я Емілі, агент зі страхування. Її розмірене життя раптово робить різкий поворот, коли одного разу в поїзді вона стає випадковим свідком чергової сутички супергероя з лиходієм. І раптово Емілі сама перетворюється в “супержінку”, правда, тільки для своїх товаришів по службі. Її вчинок для них подвиг, і вона починає розуміти, що для супергеройства зовсім не потрібні якісь здібності та сили.

Цитата: “Вибачте. Чи не могли б ви поставити нас назад на рейки?”.


“Комп’ютерники” (2006-2013), ситком. Дія серіалу відбувається в офісі промислової британської корпорації “Рейнхолм Індастріз”, до одного із відділів якого беруть нового співробітника на головну посаду — Джен Барбер (Кетрін Паркінсон). Новоспечена начальниця безнадійна у всіх питаннях, пов’язаних із технічними та комп’ютерними даними, зате вона — відмінний співрозмовник. Однак двом дивакуватим сисадмінам компанії, Моссу ​​(Річард Айоаде) і Рою (Кріс О’Дауд), такої особистої характеристики замало, а тому новому босові вони зовсім не раді.

Намагаючись ужитися один з одним, хлопці, що постійно сидять у своїх комп’ютерах, і молода дівчина, яка не може жити без спілкування з колегами, будуть потрапляти в найбезглуздіші та смішні ситуації, спостерігати за якими — суцільне задоволення.

Цитата: “Привіт, це техпідтримка. Ви пробували вимкнути й знов увімкнути?”.


“Парки й зони відпочинку” (2009-2020), серіал. Серіал розповідає про простого чиновника Леслі Ноуп (Емі Барнс), яка одного разу зрозуміла, що її робота не приносить ніякої користі суспільству. В один прекрасний день героїня дізнається, що в містечку Пауні збанкрутілий забудовник залишив велику яму, вириту під фундамент — тепер головною метою Леслі стає облаштування цієї території для населення і перетворення пустища в прекрасний парк.

Перешкодами на її шляху, звичайно ж, стане негнучка бюрократична система, егоїстичні сусіди, які скептично ставляться до ініціативи чиновниці, а також фірми-забудовники, які всілякими способами намагатимуться отримати ділянку землі, що звільнилася.

Цитата: “Потрібно завжди пам’ятати, що дійсно важливо в нашому житті: друзі, вафлі та робота. Або вафлі, друзі, робота. Неважливо. Але робота третя”.


“Стажер” (2015), фільм. Американська комедія з елементами драми з Робертом Де Ніро та Енн Хетевей у головних ролях. Це історія про літнього чоловіка Бене Віттакера, який прагне довести самому собі, що життя після пенсії існує.

Після смерті дружини в його душі утворилася “діра”, яку герой намагається заповнити й знайти собі справу. Випадково побачене оголошення в листівці дає йому шанс отримати місце стажиста в одному з найбільших інтернет-магазинів модного одягу.

Завдяки своєму оптимізму Бен швидко вливається в колектив, але його молоді колеги та начальниця Джулс Остін не зовсім розуміють, як правильно реагувати на людину, що належить до зовсім іншого покоління. Зрештою головний герой стає для всіх не тільки близьким другом, який може допомогти посидіти з дитиною або випити пива після роботи в офісі, а й наставником, який може дати мудру пораду з висоти свого життєвого досвіду.

Неймовірно добра історія про дружбу, вірність і безмежні можливості людей будь-якого віку — ідеальне кіно на вечір після важкого трудового дня.

Цитата: “- Улюблений вислів?
– Є. “Ви не помилитеся, якщо зробите правильно”.
– Хто це прорік? Ви?
– Так. Міг би. Але Марк Твен мене випередив.”


“Монстри корпорації” (2018-2020), серіал. Ще один серіал про світ офісних працівників. “Монстри корпорації” — це сатирична історія, яка висміює корпоративні норми. Вона про те, як величезна корпоративна система душить особистості людей і укладає їх в межі стандартного мислення.

Головні герої — Метт (Метт Інгебретсон) і Джейк (Джейк Уайзман) — молодші менеджери, що знаходяться в підпорядкуванні у свого тирана-начальника. Протягом усього серіалу ці горе-працівники будуть потрапляти в різні безглузді ситуації й намагатися з них вибратися.

Особливе значення в стрічці грає якісний чорний гумор, висміює всі пороки сучасних великих компаній і всі найдратівливіші речі, які неминуче зустрічаються в офісі — ситком переглядається на одному диханні

Цитата: “- Він расист.
– Правда?
– Він – білий, йому за 50. Так що, напевно.
– Думаєш, у 50 і ми станемо расистами?
– Звичайно!”


“Офісний простір” (1999), фільм. Пітер Гіббонс (Рон Лівінгстон) після невдалого сеансу гіпнозу стає людиною з іншими життєвими поглядами, не притаманні йому справжньому. Його нова філософія — “забий на роботу”. Якщо він і показується тепер в офісі, то тільки для того, щоб грати в комп’ютерні ігри, порушувати внутрішній розпорядок, а також говорити своєму босові, куди тому слід засунути свої ідіотські розпорядження. Але подібні дії, як не дивно, тільки підіймають його авторитет, зарплату і посаду. Використовуючи нові можливості, він розробляє схему привласнення чужих грошей.

Цитата: “Я не піду, мені потрібен мій степлер”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram