Новини
24 Січня 2021
896

5 нових слів, які впливатимуть на комунікацію цьогоріч

Ці слова з’явилися у 2020 році й можуть стати в нинішньому загальноприйнятими

Пандемія привнесла у світовій сленг нові слова, які ще рік тому здалися б безглуздими. В кінці минулого року академічні словники виділили топ слів, які з’явилися протягом 2020-го, і назвали “слово року”. За версією Collins English Dictionary, як не дивно, це не “коронавірус”, а саме “локдаун”.

Lockdown — введення жорстких обмежень на пересування, соціальні контакти й доступ до громадських місць.

Навесні, коли майже весь світ був замкнений у себе вдома, компанії перевели всі зовнішні та внутрішні комунікації в digital.

Тренд на цифровізацію комунікацій залишиться з нами у 2021: досягнуть успіху бренди, які повною мірою опанують можливостями digital-інструментів. Перш за все, йдеться про те, щоб вміти виробляти контент.

CRM-системи, хмарні сховища, глибока інтеграція бізнесу з популярними сервісами та програмами вже допомагають компаніям спілкуватися зі своїми співробітниками та клієнтами. Цього року варто звернути увагу і на всі способи автоматизації взаємодії з користувачами: від чат-ботів і голосових помічників до складніших рішень на базі штучного інтелекту.

Self-isolation (Iso) і social distancing — заходи щодо запобігання поширення нової коронавірусної інфекції.

Люди очікують, що реальність, в якій на кожного накладається відповідальність за дотримання запобіжних заходів, — це реальність, в якій живуть всі та все.

Якщо бренди випускають різдвяні кампанії, де немає жодного героя в масці, всі обіймаються і сидять близько один до одного, то викликають критику. Шквал запитань атакує і публічні особи, які забувають про введені обмеження. Комунікації теж повинні навчитися жити в новій реальності.

TikToker — користувач платформи TikTok.

TikTok підірвав світ соціальних мереж, а його аудиторія збільшується рекордними темпами. Відмінні від інших соцмереж алгоритми дали можливість “вистрілити” новим блогерам: вони зовсім інші та їм довіряють користувачі.

Завдяки TikTok значно зріс попит на короткі відео, зробити свій контент популярним стало трохи простіше — завжди є шанс, що челлендж, звук або мем стане вірусом на платформі.

Doomscrolling — час, який користувач проводить у соцмережах у пошуках поганих новин.

Найсильніший тренд на комунікації цього року — оптимізм і надія. Всі дуже втомилися від поганих новин. Будь-який негатив у 2021-му повинен стати частиною позитивного порядку: “Так, це проблема, але у нас є рішення” тощо.

Anti-masker — людина, яка відмовляється носити засоби індивідуального захисту або дотримуватися введені через Covid-19 обмеження.

Починаючи з минулого року, компаніям, чий бізнес міг бути закритий або оштрафований через недотримання заходів безпеки, довелося навчитися розмовляти з різними ковід-дисидентами. Антимасочники, як і будь-який громадський рух, потребують окремі комунікаційні меседжі та інструменти. В такій ситуації потрібно зберегти баланс між владою та аудиторією, підібрати слова і рішення, які могли б задовольнити обидві сторони.

Нагадаємо, кКонсалтингова компанія Boston Consulting Group (BCG) опитала понад 700 керівників компаній з оборотом понад $500 млн у світі, щоб визначити очікування бізнесу в питанні цифрової трансформації. Понад 90% учасників вже ведуть роботу з цифровізації клієнтської складової бізнесу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram