Новини
29 Грудня 2020
699

“5-7-9%”: Кабмін спростив отримання доступних кредитів для бізнесу

Програмою тепер можуть скористатися середні підприємства з річним доходом до €20 мільйонів

Кабінет міністрів України (КМУ) прийняв постанову про внесення змін до державної програми “Доступні кредити 5-7-9%”, повідомляє прес-служба Міністерства фінансів.

Згідно з рішенням уряду, програмою тепер можуть скористатися середні підприємства з річним доходом до €20 млн.

Пом’якшуються умови кредитів: термін кредиту на фінансування оборотного капіталу збільшений до трьох років, відстрочка платежу з повернення кредиту збільшена до 12 місяців, зменшений перший внесок у реалізації інвестиційного проекту — до 10% від суми кредиту для бізнесу, що діє і до 15% для стартапів.

Пом’якшені умови для рефінансування кредитів у частині забезпечення збереження фонду оплати праці — зменшення до 50%, чисельності персоналу — до 50%.

Для кредитів з фінансування оборотного капіталу встановлена ​​компенсація відсотків до 0% річних на період карантину та дії карантинних обмежень, а після їх скасування компенсація встановлюється на рівні 3% річних, а для кредитів рефінансування — 3% після 31 березня 2021 року.

Врегульовано питання можливості об’єднання державної підтримки за програмою “5-7-9%” з державною підтримкою від місцевих держадміністрацій та органів самоврядування за програмами підтримки малого та середнього бізнесу, які фінансуються з місцевих бюджетів.

Станом на 28 грудня 2020 року кількість заявок на участь в держпрограмі “5-7-9%” склала 58,3 тис. На загальну суму 69 млрд грн. За весь період дії програми підписано 7,158 тис. кредитних договорів на суму 16,5 млрд грн.

Як писали раніше Investory News, Мінфін назвав галузі, де найчастіше кредитуються за “5-7-9%”. Лідерами за сумами укладених договорів є Харківська (9%), Львівська (7%) та Київська (7%) області.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram