Новини
20 Травня 2021
758

38-річний засновник китайської ByteDance залишить посаду гендиректора

Через шість місяців його місце займе чинний начальник відділу кадрів Ліанг Рубо

Фото: Depositphotos

Чжан Імін, засновник і гендиректор материнської компанії TikTok — ByteDance, вирішив покинути посаду гендиректора до кінця 2021 року, повідомляє Bloomberg з посиланням на його лист.

Зазначається, що Імін залишиться головою ради директорів і сфокусується на “довгостроковій стратегії, соціальній відповідальності та корпоративній культурі компанії”.

Новим гендиректором ByteDance стане начальник відділу кадрів Ліанг Рубо. Імін пообіцяв, що вони з Рубо працюватимуть пліч-о-пліч протягом шести місяців для того, щоб забезпечити максимально плавний перехід.

“Чесно кажучи, мені не вистачає деяких навичок, необхідних ідеальному керівнику. Мене більше цікавить аналіз організаційних і ринкових принципів і подальше використання цих теорій для скорочення управлінської діяльності, а не фактичне управління людьми”, — пояснив своє рішення підприємець.

Чжан Імін заснував ByteDance 2012 року. Її штаб-квартира знаходиться в Пекіні, при цьому сама компанія зареєстрована на Кайманових островах. Має офіси в 126 містах світу. До листопада 2019 року чисельність співробітників ByteDance становила 60 тис. осіб.

Окрім TikTok компанія володіє ще однією платформою для обміну відео — Xigua, соцмережею Helo, а також новинними агрегаторами Toutiao і BaBу.

Наприкінці березня 2021 року вартість ByteDance перевищила $250 млрд. За словами джерел Bloomberg, ціна акцій компанії різко збільшилася за останні тижні на фоні щораз більшого інтересу інвесторів і можливого проведення IPO у США або Гонконзі.

За оцінкою журналу Hurun, особистий статок 38-річного Чжан Іміна перевищує $50 млрд.

Про те, як ByteDance працює над тим, аби урізноманітнити джерела надходження, виходячи за межі реклами, та знайти шляхи монетизації сотні мільйонів користувачів можна прочитати в матеріалі Investory News “Як ByteDance планує зламати ігрову індустрію”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram