Мiста Новини
17 Квітня 2019
2 743

35 стартап-міст: Київ серед світових лідерів

В українській столиці нарахували 321 стартап. Місто обійшло Гельсінкі, Мюнхен, Шеньчжень та Дублін

Столиця України, серед більш ніж 1 тисячі міст світу, посіла 34 позицію у новому рейтингу стартап-екосистем від StartupBlink. Загалом Україна на 31 місці серед понад 100 країн світу. Партнером StartupBlink в Україні став інноваційний парк UNIT.City.

У столиці нарахували 321 стартап. У попередньому рейтингу Київ посідав 63 місце і піднявся відразу на 29 позицій.

“Київ випередив такі великі екосистеми, як Гельсінкі, Мюнхен, Шеньчжень та Дублін”, – зазначається у повідомленні компанії.

Серед інших міст України, що увійшли до рейтингу – Одеса (235 місце), Львів (299), Харків (435) та Дніпро (561). Наша країна додала 4 позиції, посівши 31 сходинку.

Як розповів CEO та керівний партнер UNIT.City Макс Яковер, два роки тому була поставлена мета – допомогти Києву потрапити в топ-20 стартап-міст світу.

“Ідея здавалася настільки ж утопічною, як Україні потрапити в G20. Ми занадто скромні, при тому, що в Україні відбувається багато цікавого. У січні було презентовано гайд по українській tech-екосистемі. Ця робота допомогла нам добре представити Україну та просунути Київ в 35 топових екосистем світу (з 1000)”, – зазначає Макс Яковер.

Що стосується інших міст, то перші три позиції як і раніше утримують Сан-Франциско, Нью-Йорк та Лондон. Серед країн – США, Великобританія та Канада.

На мапі StartupBlink (створена на основі Google Maps) відзначено понад 62 тис. стартапів. База має дані з AngelList, Swissstartups.org, Elance.com й інших платформ. Карта дозволяє фільтрувати стартапи за галузями та місцем розташування, а акселератори – за обсягом ресурсів, які пропонуються стартапам, та за регіонами. Також на StartupBlink можна знайти координати потрібних людей, фрілансерів й навіть вакансії.

Нагадаємо, у київському технопарку UNIT.City відкрили третій бізнес-кампус. Таким чином загальна площа парку збільшилася до 30 тис. м².

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram