Новини
21 Жовтня 2021
682

$1,6 мільярда: Tesla закінчила квартал з рекордним прибутком

Проте дефіцит чіпів і криза в логістиці завадили заводам працювати на повну потужність

Компанія Tesla Ілона Маска отримала за підсумками третього кварталу 2021 року рекордний чистий прибуток— $1,6 млрд, або $1,44 на акцію. Якщо порівняти з липнем — вереснем 2020-го, показник зріс на $1,27 млрд. Тоді він становив $331 млн, або $0,27 у розрахунку на акцію.

Виторг виробника електрокарів теж оновив максимум і становив $13,8 млрд (+57%) проти $8,8 млрд роком раніше.

Доходи Tesla зросли на 30,5% в автомобільному бізнесі та на 26,6% — в цілому.

Компанія також повідомила, що вона заробила $806 млн на енергетичному бізнесі, яке зокрема включає виробництво сонячних батарей. Ще $894 млн дітище Ілона Маска отримало за ремонт і техобслуговування автомобілів, автострахування та продажі товарів під власним брендом.

Виробник електрокарів також володіє біткоїнами майже на $2,5 млрд. Раніше повідомлялося, що за дев’ять місяців 2021 року компанія заробила $1 млрд завдяки своїм цифровим активам.

За третій квартал Tesla поставила на ринок понад 241 тис. електромобілів. Це ще один рекордний показник. Компанія Маска за цей період відремонтувала понад 237 тис. електрокарів.

Експерти Refinitiv раніше очікували, що виторг Tesla становитиме $13,63 млрд, а прибуток на акцію — $1,59.

Всупереч гарним результатам кварталу в компанії зазначили, що глобальний дефіцит чіпів, криза в логістиці й безперервні відключення електроенергії в Китаї негативно позначилися на здатності компанії “підтримувати роботу заводів на повній потужності”.

Раніше Investory News писали, що найпопулярнішими електрокарами в Україні станом на 1 вересня стали Nissan Leaf і моделі Tesla.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram