Новини
4 Квітня 2023
355

14 тисяч підприємств на деокупованих територіях відновили роботу

Загалом на ці території повернулося один мільйон громадян

На деокуповані території Херсонщини, Харківщини, Чернігівщини, Сумщини та Київщини повернулося понад 1 млн людей, які виїхали з початку війни. Там відновили роботу понад 14 тис. підприємств, повідомив заступник голови Офісу президента Олексій Кулеба, пише Forbes.

“Під час поїздки регіонами, ми бачили та чули від місцевої влади, що люди попри війну повертаються у деокуповані міста та селища. Наш пріоритет зробити для них придатні умови для життя”, — зазначив він в інтерв’ю виданню.

Зокрема, до Київської області з 353 тис. осіб, які виїхали з початку війни повернулося 248 тис. На Харківщину з понад 1 млн осіб, які виїхали з лютого минулого року, до області повернулися 637 700 осіб. У Сумській області з 300 тис., повернулося лише 100 тис. осіб.

Водночас на деокуповані території повертається бізнес. “В Сумській області бачимо повернення бізнес-активності, у Херсонській з цим складніше”, — каже Кулеба.

На Херсонщині з 24 лютого 2022 року роботу припинили понад 8 тис. підприємств, з них наразі відновили діяльність — лише 355. У Сумській області з початку війни роботу зупинило 57 підприємств, з них 47 вже відновили роботу.

“На Сумщині існують певні програми для малого та середнього бізнесу — міська та обласна влада кредитує підприємства, які зазнали певних руйнувань, але готові відновити роботу”, — пояснює Кулеба. Втім, подібні програми існують і в інших регіонах. Наприклад, у західних областях у такий спосіб допомагають релокованим підприємствам, додає заступник голови ОП.

Нагадаємо, в уряді готують законопроєкт про правовий режим деокупованих територій.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram