Новини
29 Серпня 2022
410

11 суден пройшло в напрямку українських Дунайських портів

Це рекордний показник за добу з початку війни

27 серпня, в напрямку українських Дунайських портів (“Ізмаїл”, “Рені” та “Усть-Дунайськ”) через гирло Бистре та румунський канал Суліна пройшли 11 суден, загальним обсягом 45 тис. т. Це найбільший показник з 24 лютого, початку повномасштабного вторгнення росії, повідомляє Міністерство інфраструктури.

Через гирло Бистре суднового ходу ріки Дунай — Чорне море пройшло 7 суден, а через румунський канал Суліна — 4.

“Із березня нам уже вдалося перевезти через Дунайські порти понад 4 млн т зерна — на цей момент це більше, ніж усіма іншими видами транспорту. Динаміка зростання — суттєва. Якщо в березні наші порти обробляли на експорт тільки 16,5 тис. т агропродукції, то вже в липні показник становив майже 1,4 млн т”, — заявив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

За умови системних інвестицій та виконання програми з модернізації портів на Дунаї можливо наростити їхню потужність до 25 млн т вантажів на рік.

Також стартував спільний проєкт Міністерства інфраструктури та ЄБРР щодо дослідження експортної логістики у Бессарабії.

“За два місяці ми отримаємо пропозиції для планування державних, державно-приватних і приватних інвестицій, міжнародних проєктів і проєктів за кошти міжнародних фінансових організацій”, — зазначив Кубраков.

Нагадаємо, що Україна за липень наростила експорт агропродукції на понад 22%. Зокрема експорт пшениці зріс до 412 тис. т.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram