Новини
14 Листопада 2021
558

10 найкрасивіших міст і селищ, куди іноземці тікають від мегаполісів

Мальовничі пейзажі маленьких і затишних населених пунктів не залишають байдужими мандрівників

На фото: грецьке містечко Ія

Минулий рік, що ознаменувався пандемією та локдаунами, підвищив попит на нерухомість далеко від мегаполісів. Інтерес до будинків у селищах чи невеликих містах у світі зріс на 126%. Фахівці вирішили з’ясувати, які з населених пунктів стали найпопулярнішими у соцмережах, і для цього проаналізували публікації в Instagram і Pinterest.

Лідером “глядацьких симпатій” стала грецька Ія: містечко на острові Тіра в архіпелазі Кіклади. Крім мальовничих будиночків, тут є Військово-морський музей та фортеця Айос-Ніколаос — напівзруйнований замок, що зберігся з часів венеціанського панування.

На фото: Халонг, В’єтнам

Невеличкі села в бухті Халонг посідають друге місце рейтингу. Як і у випадку з Ією, в Instagram вони згадуються понад мільйон разів. Бухта включає понад 3 тис. островів, а також невеликі скелі та печери. Місцевість у 1994 році внесена до списку об’єктів всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

На фото: турецьке містечко Гереме

Турецьке містечко Гереме із населенням близько 2 тис. осіб знаходиться на третьому місці. Воно розташоване в історичній області Каппадокія, серед величезної кількості печерних храмів візантійського часу. Найвідомішою пам’яткою є однойменний музей просто неба, а скельні споруди включені до списку об’єктів всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Знамениті польоти на повітряних кулях також проводяться тут.

Загальний список найкращої десятки, складений британським агентством Uswitch, наступний:

1. Ія (Греція);

2. Затока Халонг (В’єтнам);

3. Гереме (Туреччина);

4. Халльштатт (Австрія);

5. Мішн-Біч (Австралія);

6. Ванака (Нова Зеландія);

7. Вернацца (Італія);

8. Сіракава (Японія);

9. Тоберморі (Шотландія);

10. Фурнаш (Португалія).

Нагадаємо, Державний інвестиційний фонд Саудівської Аравії (PIF) оголосив про створення нового туристичного проєкту “THE RIG” на базі нафтової платформи.

Як писали раніше Investory News, британський художник Кім Реймонд до 95-річчя ведмедика Вінні-Пуха створив апартаменти в стилі знаменитого персонажа, які можна зняти через сервіс Airbnb.

А от уругвайський художник Карлос Паес Вілара витратив 36 років, щоб на відлюдному мисі над морем вручну побудувати готель “Casapueblo” — наполовину замок, наполовину скульптурну композицію. Докладніше — за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram